Een trifle is een dessert dat je maakt met verschillende lagen. Dit kan in een hoge schaal, of in kleine glaasjes. Het leuke is namelijk dat je vanaf de buitenkant goed kunt zien welke ingrediënten er zijn gebruikt.
Waar komt de trifle vandaan?
De trifle (letterlijk niemendalletje of snuisterij) komt oorspronkelijk uit de Engelse keuken. Het is een opstapeling van allerlei ingrediënten in een glas. Die combinatie van verschillende smaken is niet alleen heel lekker, het ziet er ook nog eens mooi en feestelijk uit.
Een zomerse trifle
Maar wat zijn nou lekkere combinaties voor dit zomerse toetje? In elk geval is vers fruit heerlijk: aardbeien, meloen, banaan of ananas. Combineer dat met Griekse yoghurt voor een frisse smaak en stukjes koek voor een lekkere bite. Daarvoor kun je bijvoorbeeld lange vingers gebruiken. Op zoek naar een gezondere variant? Strooi dan baked oats tussen de verschillende lagen. Top hem af met een stukje fruit en verkruimelde koekjes.
Een bloementoetje
Deze trifle is een plaatje en zit bomvol met aardbeien. In combinatie met vanillevla, cake, een mooi bloemig decoratiebeslag, aardbeienbavarois, een rode bessencoulis en fijne madeleines bovenop. Deze trifle is romig en lekker fris.
Roze suikerdroom
Aardbeienjelly, witte chocolademousse, roze biscuit, aardbeienjam… En dat alles afgetopt met suikerspin, sprinkles en witte chocoladevlokken. Een festijn voor iedereen die dol is op snoepen.
Fris en fruitig
Op MAX Vandaag vind je het recept voor een trifle met sinaasappel, bokkepootjes en perzik. Lekker!
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.