Wat is çilbir?
Eigenlijk is çilbir een gepocheerd ei, maar dan met een pittige twist. Een heerlijk Turks brunchrecept dat je maakt van eieren in combinatie met Turkse yoghurt, knoflook en een aantal pittige kruiden.
Hoe maak je çilbir?
Om deze Turkse eieren te maken moet je de eieren eerst pocheren. Hoe werkt dat ook alweer?
- Vul een pan met water en voeg daar een scheut azijn aan toe.
- Zet de pan op het vuur en verwarm het tot het bijna kookt.
- Doe een eitje in een beker.
- Maak met een lepel een draaikolk in het midden van de pan met water.
- Giet het ei in de draaikolk.
- Maak af en toe draaiende bewegingen in de pan.
- Voor een zacht eitje laat je het eitje voor 3 minuten in de pan, voor een harder ei zo’n 5 minuten.
- Haal met een spaan het gepocheerde ei uit het water en laat goed uitlekken.
Van gepocheerde eieren naar çilbir
- En dan is het tijd voor de twist. Meng Turkse yoghurt met verse knoflook, peper, zout en dille.
- Smelt boter in de pan en meng er cayennepeper en paprikapoeder doorheen.
- Leg de gepocheerde eieren op de yoghurt en sprenkel er de boter overheen. Eetsmakelijk!
Serveer de Turkse eieren met Turks brood of versgebakken naanbrood.
Naan met knoflook en koriander
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.