De klassieke aardbeien Romanoff bestaat uit maar een paar ingrediënten: aardbeien gemarineerd in sinaasappellikeur met vanille, suiker en slagroom. Tegenwoordig zijn er talloze variaties, inclusief alcoholvrije versies. In dit recept gebruiken we wodka. Je kunt deze eenvoudig vervangen door sinaasappelsap. Ga aan de slag met deze Romanoff en tover binnen een handomdraai een heerlijk, verfrissend toetje op tafel!
Aardbeienseizoen
Aardbeien zijn ontzettend lekker, het liefst eten we de zomerkoninkjes het hele jaar door. Maar de kleine, rode vruchtjes hebben deze bijnaam niet voor niets gekregen. Het is namelijk typisch zomerfruit en het seizoen loopt van juni tot september. De vruchtjes die in deze periode geteeld worden, komen uit de volle grond. Niet getreurd! Van oktober tot en met mei groeien de zomerkoninkjes in een kas. Zo kan je het hele jaar genieten van deze gezonde, rode vruchtjes. Tip: gebruik verse zomerkoninkjes voor de Romanoff, dit zorgt voor een extra zoete smaak.
Dit heb je nodig:
- 125 milliliter slagroom
- 20 gram kristalsuiker
- 250 gram aardbeien
- 2 eetlepels wodka
- Takje munt
Zo maak je het:
- Doe de aardbeien, wodka en 5 gram kristalsuiker in een schaaltje en laat dit 2 uur staan.
- Verwijder de kroontjes van de aardbeien.
- Doe de 80 gram aardbeien en het vocht in een kom en pureer dit met een staafmixer.
- Doe de slagroom en 15 gram kristalsuiker in een kom en klop dit stijf.
- Spatel de aardbeienpuree door de slagroom.
- Snijd de overige aardbeien in stukjes.
- Verdeel de slagroom over 2 glazen en bedek dat met de gesneden aardbeien.
- Decoreer met een blaadje munt.
Meer aardbeien toetjes? Wij hebben de lekkerste toetjes met het zomerkoninkje voor je op een rijtje gezet.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.