E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Doorzichtige bavaroistaart, sneeuweieren en een lampionspektakel

Een doorzichtige bavaroistaart, sneeuweieren en een lampionspektakel. In aflevering 3 van Heel Holland Bakt seizoen 12 gaan de bakkers aan de slag met het thema licht.

Robèrt in een golfkarretje buiten de tent van Heel Holland Bakt

De ovens worden weer voorverwarmd en de 8 overgebleven bakkers zijn klaar voor aflevering 3 van Heel Holland Bakt. Deze week is het thema licht en dat komt perfect uit in deze donkere dagen.

Je ziet deze uitzending op zondag 10 november vanaf 20.25 uur op NPO 1. Heb je de uitzending gemist? Terugkijken kan hier!

Eieren rapen in aflevering 3

André van Duin met de eigenaresse van kasteel van landgoed Maasbergen tijdens aflevering 3.In aflevering 3 van Heel Holland Bakt gaat André van Duin op pad met de eigenaresse van het kasteel op het landgoed van Maasbergen. Samen gaan ze op zoek naar eieren voor de vele cakes die gemaakt moeten worden.

Bekijk de eerste beelden hier!

Doorzichtige bavaroistaart

De bakkers beginnen deze week met een doorzichtige bavaroistaart. Bovenop de taart maken zij een geleilaag, waar je doorheen kunt kijken. Dat ziet er heel mooi uit, maar is een uitdaging. “De juiste gelering valt niet mee, het kan opeens helemaal mis gaan,” zegt Robèrt. Volgens Janny is het erg lastig om de taart ongeschonden uit de vorm te krijgen. “De taart heeft voldoende koeltijd nodig, zodat de gelatine goed kan opstijven. Het venijn zit ‘m in de staart,” vertelt Janny.

Hulp nodig bij het maken van bavarois?

Lees hier meer!

Bavaroistaart recepten

Bavaroistaart van Anne

Bavaroistaart van Antoinette

Bavaroistaart van Elise

Bavaroistaart van Kim

Bavaroistaart van Mats

Bavaroistaart van Mitchell

Bavaroistaart van Niels

Bavaroistaart van Shelby

Sneeuweieren

Île Flottante van Robèrt gepresenteerd in een diep bord. Technische bakopdracht van aflevering 3.Het is een vergeten, Franse klassieker: île flottante, oftewel sneeuweieren. De bakkers beginnen met het maken van kletskoppen. Volgens Robèrt is het gevaar dat deze veel te groot worden, het is juist de bedoeling dat de bakkers delicaat te werk gaan. Vervolgens maken ze een vanillesaus, die ze goed moeten laten garen. Als laatste moeten ze het eiwit opkloppen en pocheren in de melk.

Zo maak je zelf île Flottante

Lampionspektakel

De bakkers gaan aan de slag met een uitdagend spektakelstuk: een lampion ter ere van Sint Maarten. Deze lampion mogen zij maken van chocolade, cake, taart of koek, maar het allerbelangrijkste is dat er een lichtje in zit. En natuurlijk moet deze lampion ook nog eens heerlijk smaken.

Lampionspektakel recepten

Lampionspektakel van Anne

Lampionspektakel van Antoinette

Lampionspektakel van Elise

Lampionspektakel van Kim

Lampionspektakel van Mats

Lampionspektakel van Mitchell

Lampionspektakel van Niels

Lampionspektakel van Shelby

Shelby

Bakker Shelby seizoen 12Na aflevering 3 blikt Shelby terug op haar deelname aan Heel Holland Bakt. “Dit was één van de beste ervaringen van mijn leven! Ik wilde vooral een voorbeeld zijn voor mensen, om te laten zien dat je ook net even anders kan bakken.”

Lees meer

Achter de schermen bij Heel Holland Bakt

Foto van de Heel Holland Bakt tent op het landgoed

Wie doet de afwas, waarom dragen de kandidaten geen haarnetje en waar staat de tent van Heel Holland Bakt? We geven je hieronder antwoord op al je vragen!

Alle weetjes over Heel Holland Bakt

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.