E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Dit zijn de lekkerste recepten om te bakken met kersen

Kersen zijn echte vitaminebommetjes, ze zitten vol met vitamine A en C. Niet alleen erg lekker, maar ook gezond om te verwerken in je baksels.

KERSJES-TECHNISCHE-OPDRACHT-1920X1080

In Nederland zijn er verschillende soorten kersen verkrijgbaar, elk met hun eigen smaak en formaat. Voor het bakken van cakes en taarten worden vaak amarena kersen gebruikt. Hoewel deze variant van nature zuur is, worden ze gezoet met suikersiroop voor een heerlijke smaak.

Typische baksels zijn de kersenvlaai en de Schwarzwälder Kirsch, maar probeer ze ook eens te combineren met bijvoorbeeld zachte witte room, hazelnootschuim of slagroom!

Kun je kersen het hele jaar door kopen?

In de zomer is het uiteraard het lekkerst om verse kersen toe te voegen aan je baksels. Gelukkig groeien veel, voornamelijk zoete, kersensoorten goed in Nederland. In juni begint hier het echte kersenseizoen en kun je er tot en met augustus van genieten. Zijn er geen verse kersen verkrijgbaar, maar wil je toch aan de slag met deze rode vrucht? Kies dan voor diepvrieskersen en niet voor de vrucht uit blik. Uit blik bevatten ze namelijk veel vocht, waardoor je ze niet goed kan verwerken in je baksels.

Moet je kersen in de koelkast bewaren?

Waar kun je verse kersen het beste bewaren? Buiten de koelkast blijven verse kersen zo’n 1 à 2 dagen goed. In de koelkast blijven ze vaak iets langer goed, namelijk 2 tot 4 dagen. Maar het kan zijn dat de smaak wel iets verloren gaat door de koude temperatuur van de koelkast. Nog een tip: laat het steeltje aan de kersen om ervoor te zorgen dat ze langer goed blijven.

1. Hazelnootschuim

De kersen in deze – al voorbeeldige – hazelnootschuimtaart vrolijken de boel nog eens extra op. In de zomer ga je natuurlijk voor verse. Decoreer de taart met chocolade en poedersuiker voor een extra feestelijk effect.

Het recept

2. Appel-Kers Toren

Krokant van buiten, zacht van binnen. Deze macarons zijn precies zoals ze horen te zijn. De groene zijn gevuld met een lekkere frisse appelcrème, de paarse zijn gevuld met kersen botercrème en amarena kersen. Verras je familie of vrienden met deze spectaculaire en overheerlijke macarontoren.

Het recept

Hulp nodig bij het maken van macarons? Robèrt legt je in zijn video stap voor stap uit hoe je mooie macarons maakt.

Bekijk de video

3. Kersentoe(t)

Marsepein, kandijkoeken, cranberry’s, zachte room en witte chocolade. Deze desserttaart is letterlijk de kers op de taart als je hem als toetje op de tuintafel zet.

Het recept

4. Appel-kersen pie appel kersen pie

Deze pie doet denken aan een vlaai. Het is een fraai deeg door de toevoeging van amandelmeel. De vogeltjes bovenop de taart, pikken een graantje mee van de crumble.

Het recept

5. Kersengebakjes kersjes

Deze kersengebakjes zien er niet alleen uit als de vrucht, zo smaken ze ook! Ze zijn gevuld met een kersencremeux en -mousse, amarena kersen en worden omhuld in een glanzend jasje van gelei. Een uitdagend, maar erg lekker gebakje om te maken.

Het recept

Zijn kersen gezond?

Hoe gezond zijn ze eigenlijk? Janny van der Heijden vertelt meer over deze vrucht op MAX Vandaag.

Lees haar verhaal

Meer bakinspiratie?

Recept voor monchoutaart 

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.