E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Dit wordt jouw nieuwe favoriete snack: frambozen in chocolade

Frambozen in een jasje van chocolade. Need we say more? Een klassieke combinatie die erg lekker is. Een kant-en-klare versie koop je in de supermarkt, maar je kunt deze snack ook heel gemakkelijk zelf maken.

chocolade-frambozen-shutterstock_2334453241-1920x1080

Super simpel en gegarandeerd lekker: frambozen in chocolade. Het zure van dit kleine vruchtje combineert uitstekend met de zoete smaak van chocolade. Je maakt ‘m met (jawel) frambozen en witte – en melkchocolade. Een onweerstaanbare snack!

Zo maak je frambozen in chocolade

Dit heb je nodig

  • Frambozen (bevroren of verse)
  • Witte chocolade, gesmolten
  • Melk chocolade, gesmolten

Chocolade smelten

Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron met wat tussenpozen. Je kunt ervoor kiezen om er wat (neutrale) olie of boter aan toe te voegen. Wil je professioneel aan de slag? Tempereer dan je chocolade.

Chocolade tempereren

Wil je dat de chocolade een mooie glans krijgt en een goede ‘krak’ geeft, wanneer je erin bijt? Dan is het een goed idee om de chocolade te tempereren. Dit is het smelten en opnieuw op temperatuur brengen van chocolade. Hierdoor ontstaan kristallen en die zorgen voor de glans en de krak.

Zo tempereer je

UITLEGVIDEO VAN ROBÈRT

Dippen maar

Je kunt zowel met verse als bevroren frambozen aan de slag. Spoel de verse variant even af onder de kraan en dep goed droog. Haal de frambozen vervolgens eerst door de witte chocolade. Prik eventueel een satéprikker in de framboos, zodat je makkelijker kunt dippen. Leg daarna op een bord of een bakplaat met wat bakpapier en zet even in de vriezer. Laat uitharden. Haal ze er daarna uit en dip door de melkchocolade. Zet weer terug in de vriezer om hard te worden. Daarna is je snack klaar! Je kunt ‘m direct uit de vriezer eten of ervoor kiezen hem iets te laten ontdooien.

Maak ook een framboos-chocoladereep

Vind je het teveel werk om de frambozen per stuk door de chocolade te halen? Dan kun je er ook voor kiezen om er een hele reep van te maken. Gebruik hiervoor een speciale chocoladereep vorm of gebruik een siliconen cakevorm. Leg de frambozen op de bodem. Giet er gesmolten witte chocolade overheen en dek volledig af met melkchocolade. Laat uitharden in de koelkast of vriezer. Breek daarna in stukjes en geniet ervan!

leadertaartMeer maken met frambozen

Frambozen zijn hartstikke gezond en lekker. We snappen het dus helemaal als deze snack je inspireert om meer met dit vruchtje te maken. Hier vind je onze lekkerste taarten en toetjes, zoals de leadertaart van Heel Holland Bakt!

Bakken met framboos

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.