E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Dit wil je maken: een verjaardagstaart met confetti

Appeltaart of monchoutaart is lekker op een verjaardag, maar wil je eens iets anders? Probeer dan deze fantastische verjaardagstaart met confetti. Succes gegarandeerd!

verjaardagstaart

In Amerika wordt het ook wel een funfetti cake genoemd: een verjaardagstaart vol met confetti. Het ziet er zo leuk uit, dat wil je zelf maken! Als dat geen feestje op tafel is?!

Zo maak je een verjaardagstaart met sprinkels

Voor dit recept gaan we uit van een laagjestaart die je maakt met biscuitdeeg. Je kunt ook een ‘gewone’ cakevorm óf een ander lekker cakerecept gebruiken.
Dit heb je nodig (voor 1 laag)

Cake                                                                      

  • 150 gram eiwit
  • 110 gram suiker
  • 100 gram eidooier
  • 8 gram maïzena
  • 105 gram patentbloem
  • Sprinkels

Frosting

  • 25 gram roomkaas
  • 110 gram ongezouten boter
  • Snufje zout
  • 300 gram suiker
  • Scheutje vanille-extract
  • Sprinkels voor decoratie

Zo maak je de verjaardagstaart:

  • Zorg ervoor dat je kom en garde volledig vetvrij zijn.
  • Klop de eiwitten kort luchtig en voeg de suiker in gedeeltes toe. Klop de eiwitten nu volledig luchtig en stijf.
  • Klop de eidooiers los en spatel ze met de hand voorzichtig door de opgeklopte eiwitten, zodat de massa zo weinig mogelijk luchtigheid verliest.
  • Zeef de maïzena en de bloem en voeg de ingrediënten samen.
  • Spatel dit door de eieren en suiker tot er een homogeen beslag ontstaat.
  • Spatel tot slot de sprinkels door het beslag.
  • Giet het beslag in een ingevette bakvorm. Bak het op 230 °C, ongeveer 9 minuten.
  • Wil je meerdere lagen? Herhaal dan bovenstaand recept.

Zo maak je de frosting: 

  • Doe de roomkaas, boter en het zout in een mengkom en meng het met de mixer door elkaar.
  • Voeg – al mixend – de suiker toe. Doe tot slot het vanille extract erbij.
  • Zet het in de koelkast zodat het koud wordt.

De opbouw:

  • Smeer de onderste laag cake in met frosting en leg daar de volgende laag biscuit op. Ga zo door tot je alle lagen biscuit om en om opgestapeld hebt.
  • Smeer de buitenkant van de taart in met frosting en strooi er sprinkels overheen. Plak ze ook aan de zijkant.
  • Tadaa: je eigen feestelijke verjaardagstaart met confetti. Wat een feest!

Tips:

  • Gebruik sprinkels die hun kleur behouden wanneer ze in de oven gaan. Discodip is bijvoorbeeld wit vanbinnen, waardoor je geen kleurtjes terugziet in je taart.
  • Leg een sjabloon op de bovenkant voordat je de taart bestrooit met sprinkels. Bijvoorbeeld van de leeftijd van de jarige. Dat maakt de taart extra persoonlijk! Natuurlijk kunnen kaarsjes ook niet ontbreken.
  • De vorm? Die kun je zelf bedenken! Wordt het een hartvormige, ronde of rechthoekige cakevorm?

Ook lekker voor een verjaardag:

10x de lekkerste hartige hapjes

 

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.