Als iets lekker is, dan is het wel croissantdeeg. Je kunt er heerlijk cinnamon rolls van maken, of simpelweg een croissantje voor op de zondagochtend. Deze combinatie is dan ook fantastisch: cheesecake, maar dan in croissantdeeg.
Zo maak je het recept:
We gebruiken dit recept voor de cheesecake.
Dit heb je nodig:
- Croissantdeeg (zo maak je het zelf)
- 200 gram (plantaardige) slagroom
- 130 gram kristalsuiker
- 200 gram (vegan) roomkaas
- 1 theelepel vanille-extract
- 75 gram frambozen uit de diepvries
- Muffin bakvorm
Zo maak je het:
- Draai de muffinvorm om.
- Spray de achterkant (waar de bakjes uitsteken) van de muffinvorm in met bakspray.
- We gaan bakjes maken van croissantdeeg. Snijd stroken van het deeg en wikkel die om de achterkant van de bakvorm. Leg er een stukje deeg bovenop. Dat is straks de bodem van het bakje.
- Bak ze op 160 graden voor ongeveer 10 minuten. Houd ze goed in de gaten.
- Klop voor de cheesecake de slagroom met 100 gram suiker stijf. Voeg de roomkaas en vanille toe en mix tot een geheel.
- Verwarm de diepvries frambozen met de overige suiker in een pannetje tot een sausje. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Haal de croissantbakjes van de vorm en vul ze met cheesecake-vulling.
- Doe er tot slot nog een beetje framboossaus bovenop.
- En dan smullen maar!
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.