Dit is dé uitkomst voor wanneer je geen pizza oven hebt, of wanneer je op vakantie een zelfgemaakte variant wil bakken. Deze pizza bak je namelijk in de pan.
Naanbrood
Een pizza uit de pan maak je met een ander deeg dan wanneer je een ‘gewone’ pizza bakt in een oven. Hiervoor gebruiken we namelijk het recept voor naanbrood. Voordeel: je hoeft het niet te laten rijzen en daardoor is je pizza een stuk sneller klaar.
Dit heb je nodig:
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 150 gram volle yoghurt
- Zout, knoflook en kruiden naar keuze
- Olie
- Tomatensaus of tomatenpassata
- Een topping naar keuze: bijvoorbeeld mozzarella, tomaatjes, pesto of prosciutto.
Zo maak je het:
- Kneed een deeg van het zelfrijzend bakmeel, de yoghurt, het zout en 1 teentje geperste knoflook. Het deeg is goed als het lekker elastisch en iets plakkerig aanvoelt.
- Maak een kruidenolie door olie, kruiden en geperste knoflook te mengen.
- Rol het deeg uit tot een ronde plak zo groot als je pan.
- Verwarm een koekenpan of grillpan. Smeer 1 kant van je deeg in met olie en bak het met de oliekant naar beneden in de pan.
- Als het mooi goudbruin is, smeer je ook de andere kant in met olie en draai je de bodem om.
- Smeer dan de bovenkant in met tomatenpassata en leg je topping erop.
- Laat de pizza nog 5 minuten op het vuur staan en je hebt je eigen pizza uit de pan.
Pizza bakken in de oven
We dromen even lange tafels in een Italiaans landschap, met de zon op onze huid, de geur van basilicum én versgebakken pizza. Maar goed nieuws: daarvoor hoef je helemaal niet naar het zuiden te vertrekken. Dit pizzadeeg maken we gewoon in onze eigen keuken en bakken we af in onze eigen (pizza) oven. Een vakantiegevoel krijgen kan dus ook gewoon in Nederland, in je eigen achtertuin.
Lees hier tips voor het maken van je eigen deeg
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.