E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Deze lekkere recepten maak je met Kerst leftovers

Met deze tips en recepten geef je jouw Kerst leftovers een tweede leven. Zo houd je de kerstsfeer nog even vast en hoef je niks lekkers te verspillen.

Broodpudding

De kerstdagen zijn voorbij, maar je keuken staat nog vol met restjes. Komt het je bekend voor? Geen zorgen, je hoeft al dat lekkers niet te verspillen! We geven je tips en recepten om iets bijzonders te maken van je Kerst leftovers. Van wentelteefjes van kerststol tot een perfecte oplossing voor overgebleven kaasjes, je houdt de kerstsfeer in leven met deze smaakvolle creaties.

Van kerststol naar wentelteefjes

Het is met stip een van onze favoriete leftovers: kerststol. Ook na Kerst nog prima te versmaden, maar als het brood een beetje droog is geworden dan kun je er wentelteefjes van maken. Snijd de stol in dikke plakken en week die in een mengsel van ei, melk en kaneel. Bak goudbruin in de pan en serveer met wat poedersuiker of een dot slagroom. Heerlijk als ontbijt of dessert.

Alvast een tip: Dit werkt ook perfect voor de overgebleven oliebollen op 1 januari.

Wentelteefjes recept

Van brood leftovers naar broodpudding

Zo maak je broodpuddingHet heeft wat weg van wentelteefjes, maar dan in de vorm van een cake: broodpudding. Stokbroodje over van het kerstdiner? Pistolets over van het kerstontbijt? In dit recept kun je al jouw brood leftovers kwijt. Deze echte Hollands lekkernij maak je van broodrestjes geweekt in melk, eieren, suiker en kaneel. We hebben 2 recepten voor je klaarstaan, de klassieker en een gezonde, vegan variant.

Broodpudding maken

Van kaas leftovers naar kaasdip

Zit je na kerst met nog een heleboel leftovers van een kaasplankje? Dan heeft Robèrt een leuk recept voor je. Hij maakt een kaasdip waar je al jouw zachte kazen in kwijt kunt. De dip is lekker op een stokbroodje of om wat chips in te dippen.

Kaasdip van Robèrt

Van kerstkoekjes naar fruit crumble

10x gezonde toetjesHet basisrecept voor crumble maak je van boter, bloem en suiker. Maar van overgebleven kerstkoekjes kun je ook prima een crumble maken. Verkruimel de koekjes en voeg ze toe aan het basisrecept, of meng alleen de koekkruimels met wat gesmolten boter. Verdeel jouw favoriete fruit (appels, peren, nectarines of bessen) in een ovenschaal en verdeel hier je verkruimelde koek leftovers overheen. Bak in de oven tot het fruit zacht is en de crumble knapperig. Serveer bij de yoghurt voor ontbijt of met een bol ijs als toetje.

Basisrecept voor crumble

Van groente leftovers naar hartige taart

Na al dat eten tijdens de kerstdagen toe aan wat gezonds? Als je nog groente leftovers hebt liggen, kun je daar makkelijk een hartige taart van maken. Voeg wat eieren en kaas toe aan de vulling, giet het op een taartbodem en bak tot het mengsel stevig is en de korst goudbruin. We geven je 5 recepten ter inspiratie. Heb jij andere groenten in huis? Gebruik dan het recept van de pompoentaart met spinazie als basis, maar vul hem met jouw groenten naar keuze.

5x hartige taart

Van cake naar truffels

De naam zegt het al, cake truffels maak je meestal met een vulling van cake. Maar eigenlijk kun je met deze lekkernij alle kanten op. Want ook koekjes, fudge, marsepein of spijs zijn heel geschikt als vulling voor de cake truffel. Dat maakt dit recept de ideale oplossing voor al jouw kerst leftovers. Ga je voor de klassieker, dan kun je uitgaan van dit recept.

Cake truffels maken

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.