Het is een warme zomerdag, de zon schijnt en je hebt genoten van het lekkere weer. Na deze fijne dag wil je iets lekkers én voedzaams op tafel zetten, zonder al te lang boven hete pannen te staan. Een frisse én voedzame maaltijd met watermeloen is dan de perfecte keuze.
Dé gezonde smaakcombinatie van deze zomer
Zoete stukjes watermeloen samen met de hartige smaak van feta. De combinatie ligt misschien niet heel erg voor de hand, maar is eigenlijk ontzettend lekker én gezond! Watermeloen zit boordevol vitamine A, B6 en C, wat helpt om je huid soepel te houden. Bovendien helpt watermeloen je vochthuishouding op peil te houden, wat ideaal is tijdens de warme zomerdagen. Feta zit vol met calcium, vitamine B12, vitamine D en aminozuren, wat goed is voor je botten en darmen. Een heerlijke én gezonde combinatie dus!
Hoe snijd je een watermeloen?
Stukjes watermeloen op een zomerse dag zijn heerlijk, maar hapklare stukjes uit een hele watermeloen snijden kan soms best een uitdaging zijn. Het is een grote vrucht met een dikke schil, die makkelijk kan wegglijden. Voordat je de watermeloen aansnijdt, is het belangrijk om te bedenken waar je hem voor wilt gebruiken. Als je de watermeloen uit het vuistje wil eten, laat je de schil er gewoon omheen zitten. Snijd de vrucht dan eerst door de helft. Leg de halve watermeloen met de platte kant naar beneden op de snijplank en snijd in mooie plakken. Wil je de schil wel verwijderen? Dan kun je flosdraad gebruiken! Neem een lang stuk draad en trek het voorzichtig langs het vruchtvlees. Voilà, je hebt de schil er zo af.
Makkelijke salade met watermeloen en feta
Heb je niet zoveel tijd, maar wil je toch een lekkere en voedzame maaltijd op tafel zetten? Ga dan aan de slag met deze makkelijk watermeloensalade met feta.
Dit heb je nodig:
- Watermeloen
- Feta
- Munt
- Olijven
- Rode ui
- Komkommer
Zo maak je het:
- Snijd alle ingrediënten.
- Doe de ingrediënten in een kom en meng deze goed door elkaar.
Flammkuchen met watermeloen en feta
Flammkuchen is lekker, makkelijk en je kan het beleggen met jouw favoriete ingrediënten. In dit recept maken we het flammkuchendeeg zelf, maar je kunt het natuurlijk ook in de winkel kopen.
Dit heb je nodig:
Flammkuchendeeg:
- 300 gram bloem
- 6 eetlepels olijfolie
- 125 milliliter bruisend water
- 1 theelepel zout
- 0,5 theelepel peper
Beleg:
- Smeerbare geitenkaas
- Watermeloen
- Rucola
- Walnoten
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 250 graden, of zo warm mogelijk. Leg een pizzasteen in de oven.
- Doe de bloem, olijfolie, bruisend water, zout en peper in een kom en kneed dit tot een soepel deeg. Laat het deeg 1 uur rusten in de koelkast.
- Haal het deeg uit de koelkast, verdeel het in 4 stukken en rol het uit.
- Besmeer het deeg met een laagje geitenkaas en leg het deeg op de pizzasteen.
- Bak de flammkuchen gaar in ongeveer 5 minuten of tot de randjes goudbruin en knapperig zijn.
- Snijd ondertussen de watermeloen in stukken en grill deze in een grillpan.
- Hak de walnoten fijn.
- Verdeel de watermeloen, walnoten en rucola over de flammkuchen.
Heb je iets meer tijd? Probeer dan eens deze watermeloensalade met feta, avocado, quinoa, rode bietjes en radijsjes.
Je kunt nog veel meer doen met watermeloen! Wat dacht je van een frisse watermeloenpizza, een zoete fruittaart of gezonde watermeloenijsjes? Hier vind je de lekkerste meloen recepten.
Dit kun je doen met watermeloen
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.