Of je hem nou eet op een zonnig Limburgs terras, of bakt in je eigen keuken: het is altijd tijd voor vlaai! Deze Limburgse lekkernij is sinds januari 2024 officieel erkend als streekproduct. En dat is niet voor niets. Als handige thuisbakkers maken wij ‘m natuurlijk gewoon zelf. Met deze lekkere recepten kun je zelf aan de slag! Lekker bij een kopje koffie of thee. Of trakteer ‘m op je verjaardag! Gegarandeerd succes.
Rijstevlaai recept
Je moet er van houden: rijstevlaai. Maar deze vlaai is volgens Janny patisseriewaardig! Met een romige vulling en zelfgemaakte bosbessenjam is deze rijstevlaai precies zoals een rijstevlaai zou moeten zijn.
Vlaai met passievrucht
Als je dol bent op de Pornstar Martini-cocktail, dan is deze taart wat voor jou. Deze taart, gevuld met passievrucht en banketbakkersroom, is een variatie op de (alcoholvrije) cocktail. Hij krijgt een bijzondere topping: dushi buttons.
Vlaai met fruit
Zin in een frisse en fruitige variant? Ga dan aan de slag met deze taart, gevuld met mango, perzik en een knapperig laagje van pistachenoten. Een fraaie vlaai, volgens Janny. Zo maak je hem zelf!
Fruitige vlaai
Bosvruchtenvlaai met pandan
Deze klassieker maak je met bosvruchten. Vul hem met banketbakkersroom en garneer met kokos en vers fruit. Niet onbelangrijk: dit is het meest populaire vlaairecept op onze website.
Kleine kruimelvlaaitjes
Liever aan de bak met kleine kruimelvlaaitjes? Je kunt ze vullen met fruit naar keuze. Die zijn zo op…
Wat maakt een Limburgse vlaai uniek? En hoe Limburgs is ‘ie eigenlijk? Je leest het hier.
Hartige vlaai
Wil je eens experimenteren met een hartige versie? Robèrt geeft je op MAX Vandaag een recept voor een hartige vlaai met een vulling van champignons, paprika, ham of één met hachee. Nieuwsgierig? Hier vind je het recept.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.