Je kunt natuurlijk en slagroomtaart bestellen, maar er eentje zelf bakken is stiekem veel leuker en lekkerder. En je hoeft natuurlijk niet alleen de klassieke variant te maken van de slagroomtaart, er bestaan veel meer lekkere variaties, zelfs vegan en glutenvrij!
Fris en fruitig
Deze glutenvrije slagroomtaart is lekker fris en fruitig. Er gaat wat limoenrasp door het biscuit en de vulling is van mango en ananas. De afwerking is voor de precieze bakker, want er zit een knap strak blokjespatroon op de bovenkant van dit fraaie taartje. De krokante pistachenootjes maken het glutenvrije plaatje compleet.
Slagroomtaart met passievrucht
Neem een hapje van deze tropische slagroomtaart en de tijd staat even stil. De kokoscake in combinatie met passievruchten curd en koude mascarpone slagroom maakt het een zomers taartje. De chocolade wijzers laten je zien dat het tijd is om hem te bakken!
Oranje fruit
Een slagroomtaart voor liefhebbers van oranje fruit. Deze dome is opgebouwd uit hele luchtige lagen cake, in combinatie met sinaasappel, mango, cantaloupe meloen en passievrucht. Daarbij komt een verrukkelijke creme duchesse, een flinke scheut cointreau en natuurlijk slagroom.
Een Midden-Oosterse taart
Een slagroomtaart die het goed doet op een 1001-nacht feestje. Hij zit vol met Midden-Oosterse smaken, zoals kardemom, rozenwater, saffraan en pistache. En de taart wordt prachtig gegarneerd met chocolade vlinders, rozenknopjes en vers fruit. Je ziet niet alleen veel structuren en kleuren, je proeft ze ook.
Sinaasappel en pistache
Smaken die het altijd goed doen samen: sinaasappel en pistache. In deze slagroomtaart komen ze optimaal tot hun recht. De sinaasappelcurd maakt het lekker fris, de Zwitserse room zorgt voor een zachte tegenhanger en de pistache geeft een lekker krokantje.
Slagroomtaart met aardbeien
Een echte klassieker, maar toch met een twist! Letterlijk, want deze taart staat op zijn kant. Daardoor krijg je geen horizontale, maar verticale laagjes als je de taart aansnijdt. Het klinkt ingewikkeld, maar valt in de praktijk best mee. Zo zet je een fantastische klassieke slagroomtaart op tafel, met een verrassende twist.
Taart zonder room
Een slagroomtaart zonder echte slagroom, want dit exemplaar is volledig lactosevrij. De ‘slagroom’ is gemaakt van plantaardige slagroom en veganistische mascarpone, daarbij komt een pistache jocondebiscuit, granaatappel en een frisse crème légère van havermelk en oranjebloesem.
Slagroomtaart met fruit
Deze fruitige slagroomtaart is ingepakt in een chocoladejasje. De vulling is gemaakt van rood fruit: frambozen, blauwe bessen en bramen, een lekkere combinatie met de zachte slagroom. Met chocolade transfervellen, kun je een mooi chocolade werk voor bovenop de taart maken.
Klopt het niet?
Iedereen heeft weleens een bekertje slagroom opgeklopt. Kan weinig aan mislukken, zou je denken. Mis! Zelfs de beste bakkers kunnen hier weleens moeite mee hebben. Nieuwsgierig hoe je dit kunt voorkomen?
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.