E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

De lekkerste recepten van winnaar Elise

Elise is de winnaar van Heel Holland Bakt seizoen 12. In de afgelopen 8 weken heeft ze heel veel verschillende soorten baksels gemaakt. Van een winterdorp tot aan een strudel en van een gekantelde laagjestaart tot een pakjestaart.

Accepteer de cookies om dit element te weergeven.

De smaken in de baksels van Elise waren elke keer weer goed op orde. De jury was dan ook in elke aflevering erg positief over wat ze neergezet heeft. Dit zijn de lekkerste recepten van Elise!

De strudel uit aflevering 6

Strudel met zuurkool, aardappel en gekaramelliseerde ui van EliseHet favoriete baksel van Elise uit al die 8 weken in de tent, is toch wel de strudel. Ze heeft een hartige strudel gemaakt, met zuurkool, spek, aardappelen en gekaramelliseerde ui. Want stiekem houdt Elise meer van hartig dan van zoet.

Het recept van de strudel

De patroontaart uit de halve finale

Chiffon cake met zwarte sesam en passievruchtcurd van Elise.In de halve finale maakt Elise een patroontaart, een mooi gedecoreerde taart volgens een bepaald patroon. Ze koos voor een patroon met bloemenstipjes. Het is een zwarte sesam chiffon cake met passievruchtencurd. Extra bijzonder: het is een vertiale taart die opgerold wordt. De laagjes zitten dus rechtop in plaats van plat als je hem doorsnijdt.

Het recept van de patroontaart

De bavarois uit aflevering 3

Bavaroistaart van EliseAls signatuuropdracht in opdracht 3 gaan de bakkers aan de slag met een bavarois. Waar dat niet voor iedereen even goed uitpakte, lukt het Elise om een prachtige taart neer te zetten. En hij is niet alleen mooi, de jury is ook erg te spreken over de smaken. “De bavarois is heel erg lekker en krachtig van smaak”, vindt Janny. En ook Robèrt is het daar helemaal mee eens.

Het recept van de bavarois

Gekantelde laagjestaart uit aflevering 5

Gekantelde laagjes taart chocoladecake met cayennepeper van Elise.In aflevering 5 komt Elise, samen met de andere bakkers, voor een kleine uitdaging te staan. Ze maken een laagjestaart die ook op z’n kant moet staan. Deze taart staat symbool voor Elise. Aan de buitenkant heeft het een Chinees uiterlijk, maar aan de binnenkant komen die smaken niet terug. Daarvoor gebruikt ze Westerse smaken. Met een pepertje erin, omdat Elise zelf ook ‘soms een beetje pittig’ kan zijn. Volgens Janny is het pepertje heel prettig om te eten, samen met de witte chocolade botercrème.

Het recept van de gekantelde laagjestaart

Pakjestaart met een verrassing uit aflevering 4

Pakjestaart met hazelnootbiscuit en koffieslagroom van EliseElise houdt er wel van om iets extra’s in haar taarten te stoppen. Voor het spektakelstuk uit aflevering 4 heeft ze een verrassing in het midden gestopt. Janny mag op een knopje drukken en dan spuit er confetti uit de taart. Daarnaast is deze pakjestaart een lust voor het oog. Strak opgemaakt met een glanzende chocoladespiegel.

Het recept van de pakjestaart

Meer Elise?

Elise in de tent.Ben je benieuwd hoe Elise de 8 weken in de tent ervaren heeft?

Je leest het hier! 

 

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.