Ga je gezellig een dagje op pad? Of zit je lang in de auto richting je (vakantie)bestemming? Dan is het handig én lekker om wat te eten mee te nemen. Wat zijn dan slimme snacks om mee te nemen, die ook nog eens lang houdbaar blijven? Wij zetten ze op een rij!
Geef bacteriën geen kans
Bepaalde producten moeten koel blijven, anders kunnen bacteriën zoals salmonella snel groeien. Daar kun goed ziek van worden. En daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Maar andere ingrediënten en gerechten zijn prima om buiten de koelkast te bewaren. Die kun je dus prima meenemen op een dagje weg!
1. Brood voor onderweg
Een hap zetten in een knapperig vers gebakken brood? Mmm… Daar kunnen wij echt van genieten. Daarom ook een goede snack voor onderweg. Neem beleg mee wat niet koud hoeft te blijven, zoals jam, pindakaas, chocopasta of appelstroop. Lekker op een bagel of een pinsa romana bijvoorbeeld!
2. Pannenkoeken om te snacken
Ook lekker om te snacken uit het vuistje: pannenkoeken. En koud zijn ze net zo lekker, toch?! Bak een flinke stapel en varieer met diverse smaken. Appel, spek, kaas of wat je ook maar lekker vindt. Laat goed afkoelen voordat je ze inpakt. En ken je de Koreaanse pannenkoek al?
Koreaanse pannenkoeken (Hotteok) bakken
3. Wraps
En wat dacht je van wraps als lekkere snack voor onderweg? Je kunt ze vullen met alle smaken die je zelf lekker vindt. Zorg wel dat je ingrediënten gebruikt die ook buiten de koeling goed blijven. Anders kun je er alsnog ziek van worden, en dat willen we niet. Rol de wrap op of snijd ‘m in kleinere stukken.
4. Koude quiche als snack
Een quiche is een goede snack om mee te nemen. Zorg wel dat ‘ie volledig afgekoeld is, voordat je hem inpakt en meeneemt. Bacteriën vermenigvuldigen zich snel in lauwe producten. Snijd alvast kleine stukken en pak ze per stuk in. Zo kun je ze makkelijk uit het vuistje eten.
Nooit meer een mislukte quiche
5. Bananenbrood
En inmiddels is bananenbrood ook wel een klassieker te noemen, toch? Lekker cake-achtig brood, zoet én voedzaam. Doordat je deze zelf maakt, wordt het geen suikerbom. Laat goed afkoelen, pak eventueel per stuk in en je kunt ‘m lekker uit het vuistje eten.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.