E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

De lekkerste Heel Holland Bakt recepten voor Pasen

Heel Holland Bakt kandidaten weten wel raad met lekkere recepten voor Pasen. Hier vind je de lekkerste en mooiste taarten en broden. Van taarten tot bijzondere paasbroden en als klap op de vuurpijl een waanzinnige paasslof van Robèrt.

paasslof recepten voor pasen

Paasslof van Robèrt

Wie dol is op een slof, zal zeker bij worden van deze paasslof van Robèrt! Je versiert de sloffenbodem met banketbakkersroom, spijsroom en advocaat.

Bekijk recept

De bakkers in de tent weten wel raad met een paasthema. De leukste en lekkerste recepten voor Pasen, met bijzondere invloeden uit verschillende landen, vind je hier.

Paastaart recepten

hazelnootschuimtaart glutenvrij1. Glutenvrije hazelnootschuimtaart

Deze hazelnootschuimtaart is glutenvrij en gevuld met zelfgemaakte advocaat, advocaatroom, chocolade en hazelnoot praliné. Hij ziet eruit als een groot paasei en dus perfect op de brunchtafel.
Recept voor hazelnootschuimtaart

Paastaart2. Paastaart met zanddeeg

Deze paastaart bestaat uit maar liefst 5 verschillende lagen met vulling. Het zanddeeg is lekker bros en je decoreert hem met witte chocolade.
Recept voor paastaart met zanddeeg

Siciliaanse cassata3. Italiaanse paastaart

Cassata Siciliana is een Italiaanse taart, die zijn oorsprong vindt op het eiland Sicilië. Dit is een vegan variant die bestaat uit zelfgemaakte vegan ricotta, chocolade, pistache marsepein, gekonfijte vruchten en marsala.
Recept voor Italiaanse paastaart

worteltaart recept4. Worteltaart met roomkaas mousse

Deze worteltaart is een echte blikvanger. Maar hij is vooral super lekker! Het chocolade ei bovenop is een kunstwerkje voor de gevorderde bakker, die kun je natuurlijk ook weglaten.

Recept voor worteltaart

Paasbrood recepten

Paasbrunch1. Colomba di pasqua

Colomba di pasqua is een warm paasbrood, afkomstig uit Italië. Deze variant is volledig vegan en wordt gevuld met amandelspijs.

Recept voor Italiaans Paasbrood

Russische Kulichi2. Russische Kulichi

Dit Russische paasbrood heet ‘Kulich’, of ‘Kulichi’ in meervoud. Het lijkt een beetje op een brioche en heeft een rijke vulling van rozijnen, gedroogde abrikozen, pistache en hazelnoten.
Recept voor kulichi

Paas babka3. Vlechtbrood met noten en rozijnen

Babka is een zoet, gevuld vlechtbrood, dat uit het Oosten van Europa komt. Deze variant in de vorm van een broodster heeft warme smaken met een rijke vulling van kaneel, pecannoten en rozijnen.

Recept voor babka

Overwinningsbrood4. Paasbrood met amandelspijs en rum

Een echte Hollandse klassieker; dit paasbrood met amandelspijs. Je maakt hem extra bijzonder van smaak met in rum geweld gedroogd fruit, noten, veel kruiden.

Recept voor paasbrood met rum

Meer recepten voor Pasen

Maak je liever een klassieke paasstol? Gebruik dan dit recept inclusief bijbehorende instructievideo van Robèrt.

Paasstol van Robèrt

 

 

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.