Paasslof van Robèrt
Wie dol is op een slof, zal zeker bij worden van deze paasslof van Robèrt! Je versiert de sloffenbodem met banketbakkersroom, spijsroom en advocaat.
Bekijk receptDe bakkers in de tent weten wel raad met een paasthema. De leukste en lekkerste recepten voor Pasen, met bijzondere invloeden uit verschillende landen, vind je hier.
Paastaart recepten
1. Glutenvrije hazelnootschuimtaart
Deze hazelnootschuimtaart is glutenvrij en gevuld met zelfgemaakte advocaat, advocaatroom, chocolade en hazelnoot praliné. Hij ziet eruit als een groot paasei en dus perfect op de brunchtafel.
Recept voor hazelnootschuimtaart
2. Paastaart met zanddeeg
Deze paastaart bestaat uit maar liefst 5 verschillende lagen met vulling. Het zanddeeg is lekker bros en je decoreert hem met witte chocolade.
Recept voor paastaart met zanddeeg
3. Italiaanse paastaart
Cassata Siciliana is een Italiaanse taart, die zijn oorsprong vindt op het eiland Sicilië. Dit is een vegan variant die bestaat uit zelfgemaakte vegan ricotta, chocolade, pistache marsepein, gekonfijte vruchten en marsala.
Recept voor Italiaanse paastaart
4. Worteltaart met roomkaas mousse
Deze worteltaart is een echte blikvanger. Maar hij is vooral super lekker! Het chocolade ei bovenop is een kunstwerkje voor de gevorderde bakker, die kun je natuurlijk ook weglaten.
Paasbrood recepten
1. Colomba di pasqua
Colomba di pasqua is een warm paasbrood, afkomstig uit Italië. Deze variant is volledig vegan en wordt gevuld met amandelspijs.
Recept voor Italiaans Paasbrood
2. Russische Kulichi
Dit Russische paasbrood heet ‘Kulich’, of ‘Kulichi’ in meervoud. Het lijkt een beetje op een brioche en heeft een rijke vulling van rozijnen, gedroogde abrikozen, pistache en hazelnoten.
Recept voor kulichi
3. Vlechtbrood met noten en rozijnen
Babka is een zoet, gevuld vlechtbrood, dat uit het Oosten van Europa komt. Deze variant in de vorm van een broodster heeft warme smaken met een rijke vulling van kaneel, pecannoten en rozijnen.
4. Paasbrood met amandelspijs en rum
Een echte Hollandse klassieker; dit paasbrood met amandelspijs. Je maakt hem extra bijzonder van smaak met in rum geweld gedroogd fruit, noten, veel kruiden.
Meer recepten voor Pasen
Maak je liever een klassieke paasstol? Gebruik dan dit recept inclusief bijbehorende instructievideo van Robèrt.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.