Wanneer Nederland 21 juni 2024 tegen Frankrijk speelt op het EK voetbal, is het wel zo leuk om er Franse hapjes bij te hebben. Daarom zetten we deze lekkere, maar ook makkelijk te maken snacks op een rij.
Crostini met geitenkaas en gekonfijte tomaatjes
Begin met het konfijten van de tomaatjes. Heb je mooie aan een tak? Dan kun je ze daaraan laten. Je kunt er ook voor kiezen om cherrytomaten te halveren. Leg ze in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie en een klein beetje suiker. Voeg naar smaak eventueel balsamicoazijn toe, net zoals peper en zout. Bak ongeveer 1 uur in de oven op 150 graden. Laat daarna nog 30 minuten nagaren.
Maak daarna de crostini’s. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een ciabatta, maar een ander stokbrood kan ook. Snijd dunne stukjes en smeer in met wat olijfolie. Bak ze krokant en bruin in de oven op 200 graden voor zo’n 10 minuten. Laat iets afkoelen voordat je verder gaat.
Besmeer daarna met zachte geitenkaas en leg de gekonfijte tomaatjes erop.
Brie uit de oven
Ben je fan van de Franse kazen? Dan kan je natuurlijk een Franse kaasplank maken. Maar nóg lekkerder is om brie uit de oven te maken. Het is ook nog simpel, dus snel gemaakt. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de bovenkant van de brie eraf en maak een paar sneetjes in het oppervlak. Je kunt er ook voor kiezen om de bovenkant diagonaal in te snijden, maar dan blijft het wat harder.
Leg de brie in een ovenbestendig schaaltje of op een stuk bakpapier. Besprenkel met wat honing of balsamicoazijn en leg er wat tijm naar smaak op en bak 10 tot 15 minuten in de oven. De binnenkant moet gesmolten zijn. Lekker met toastjes of als je nog crostini’s van hierboven over hebt.
Crudité
Liever een gezonder Frans hapje? Kies dan voor een crudité schaal! Dit zijn diverse gesneden (rauwe) groenten die je kunt dippen in een vinegraitte of andere dip zoals hummus. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld paprika, komkommer, wortel, radijsjes, groene asperges, bleekselderij.
Tarte flambée (oftewel flammkuchen)
Een lekker hapje voor een wat grotere groep is een tarte flambée. Dit is de Franse naam voor flammkuchen. Het deeg lijkt op die van een pizza, maar is een stuk dunner. De originele versie wordt bekleed met crème fraîche, rode uien, spekjes en zwarte peper. Maar je kunt eindeloos variëren!
Tarte tatin
Franser klinkt het bijna niet, als je tarte tatin uitspreekt. Dit taartje wordt ondersteboven gebakken, waardoor het mooi karamelliseert. De klassieke versie is met appel. Maar het is ook hartig te maken. Robèrt van Beckhoven maakt een versie met uien.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.