Het is maart, dus dat betekent dat het weer tijd is voor een echte lentegroente: radijs. Radijsjes worden vaak rauw gegeten, maar je kunt ze ook heel goed meebakken in je hartige baksels. Je ziet de rode radijsjes het vaakst, maar wist je dat er ook witte, gele en zelfs paarse varianten bestaan?
Bakken met radijsjes
Radijsjes eet je misschien vaak rauw. Bijvoorbeeld op een cracker met hüttenkäse en plakjes radijs. Of in een salade, zoals deze met dadels en parelgort. Maar je kunt er nog veel meer mee: gepekelde radijsjes maken bijvoorbeeld, ze toevoegen aan je ei muffins, ze verwerken in een hartige taart en er zelfs groentepannenkoekjes mee bakken.
Gezonde pannenkoeken: 4 recepten
Focaccia van Robèrt
Haal Toscane in huis door deze focaccia op tafel te zetten. Anders dan de Romeinse focaccia, is deze variant heel lekker luchtig en zacht. Precies zoals ze hem in Toscane graag eten. Het kruidenmengsel zorgt voor een fantastische geur in huis en een smaakexplosie in je mond. Super lekker voor bij de borrel, maar ook heel geschikt om te beleggen. In een creatieve bui? Versier hem dan eens met een (kruiden)tuintje bovenop.
Vegan focaccia
Met dit recept ben je in één hap in India. Deze gele focaccia met chaat masala is helemaal vegan. En natuurlijk vind je ook op deze focaccia radijsjes.
Radijs in de tuin
Het is natuurlijk het lekkerst als je je eigen gekweekte groente kunt gebruiken in je baksels. Heb je je eigen groentetuin? Zaai je radijsjes vanaf maart.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.