Chiffon cake recepten
Een chiffoncake is een soort sponscake. Een kenmerk van een chiffon cake is dat hij super luchtig is, door het gebruik van eiwitten. En doordat je olie gebruikt wordt de cake lekker zacht. We zetten de 5 lekkerste chiffoncake recepten voor je op een rijtje.
Chiffon cake met pandan
Hoog, luchtig en zijdezacht. Dat zijn volgens Janny de beste ingrediënten voor een chiffon cake. Deze cake is gevuld met pandan en kokos. Tip van de jury: er mag iets meer pandan in deze taart. Daar wordt de chiffon cake nóg lekkerder van.
Chiffon cake met koffie en chocolade
Deze chiffon cake is gevuld met koffie, vanille en chocolade. Bovenop versierd met een prachtige mandela van chocolade. Robèrt is erg gecharmeerd van de cake die volgens hem heel mooi gemarmerd, heel luchtig én zacht is.
Chiffon cake met dragonfruit
Deze chiffon cake bestaat uit een combinatie van vanille en dragonfruit én een ander beslag met citroen. Afgemaakt met een frambozencremeux en frambozen. Erg lekker, volgens Janny.
Hazelnoot en koffie
Chiffon cake met koffie en hazelnoot én chocolade. Een heerlijke combinatie die zorgt voor een lekkere smaak en mooie kleuren.
Citrus cake
Een frisse chiffon cake met de smaak van sinaasappels, citroen én een speciaal Chinees ingrediënt: kumquat. Volgens Janny ziet de taart er heel fraai uit.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.