Niets is leuker dan het ontdekken van lokale baksels tijdens je vakantie. Maar zelfs als je thuisblijft of alvast in de vakantiestemming wilt komen, kun je door Europa reizen vanuit je eigen keuken. Probeer deze heerlijke recepten en haal het vakantiegevoel in huis!
België
Bij een bezoekje aan onze zuiderburen mag een warme, Belgische wafel natuurlijk niet ontbreken. Heb je geen tripje naar België op de planning staan? Ga dan zelf aan de slag met Luikse- of Brusselse wafels.
Luikse wafels zijn grote, ronde wafels waar suikerpareltjes in zitten. Ze zijn een stuk zwaarder en ook iets zoeter dan Brusselse wafels. Brusselse wafels zijn luchtige, rechthoekige wafels met een minder zoete smaak. Serveer de Brusselse wafels met een bolletje ijs, een toefje slagroom en vers fruit.
Duitsland
Duitsland staat vaak bekend om schnitzel, flammkuchen en curryworst, maar het land heeft ook heel veel verschillende taarten en gebakjes. De meest iconische, Duitse taart is de Schwarzwälder Kirsch. Deze heerlijke taart bestaat uit verschillende laagjes chocoladecake, gevuld met slagroom, kersen en een scheutje Kirsch. Decoreer de zijkant van de taart met chocoladekrullen voor een extra feestelijk effect.
Frankrijk
Alleen al bij de gedachte aan Frankrijk loopt bij ons het water in de mond. In ieder stadje weer een nieuwe lokale boulangerie of patisserie te ontdekken. Van eclairs tot madeleines en van financies tot croissants, het is allemaal even lekker!
Maar het bekendste, Franse koekje is natuurlijk de macaron. Macarons zijn kleine ronde luchtige koekjes die aan elkaar geplakt worden met een zachte vulling. Ze zijn er in ontelbaar veel smaken en kleuren en ze staan bekend als lastig te bakken koekjes. Gelukkig hebben wij Robèrt. Hij legt je stap-voor-stap uit hoe je mooie macarons maakt.
Italië
Na een heerlijke pizza of pasta smaakt niets beter dan een romige, Italiaanse tiramisu. Maar wist je dat je met deze Italiaanse klassieker ook goed kan variëren? Vervang de koffie door sinaasappelsap, roer een beetje zelfgemaakte aardbeienjam door de mascarpone en leg plakjes verse aardbei tussen de lange vingers. Zo geef je de tiramisu een verrassende twist.
Spanje
Een zakje warme churros, besprenkeld met een laagje kristalsuiker en geserveerd met gesmolten chocolade. Zo wordt deze Spaanse lekkernij vaak geserveerd, maar wat dacht je van churros met een twist? Deze churros cups zijn gevuld met chocolademousse. Geen vieze handen meer, maar wel volop genieten.
Portugal
We sluiten onze reis af in Portugal. Met de Pastel de nata (of in het meervoud pasteis de nata). Deze traditionele Portugese lekkernij bestaat uit een combinatie van bladerdeeg met een vulling van onder andere citroen, vanille en kaneel. Het oorspronkelijke recept, dat afkomstig is uit een bakkerij in Lissabon, is geheim maar dit recept komt aardig in de buurt.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.