Mokka geeft je baksels en vulling een rijke, zoete koffiesmaak. Mokkaliefhebbers verzamelen! De lekkerste recepten vind je hier.
Wat is mokka?
Die heerlijke smaak komt van een koffieboon die afkomstig is uit de plaats Mokka in Jemen – daar komt dus ook de naam vandaan. Door de bittere, maar ook zoete smaak is het een perfect ingrediënt voor verschillende baksels.
Hazelnootschuimtaart
Een combinatie van 2 heerlijke klassiekers: een Schwarzwalder kirsch taart én hazelnootschuimtaart, een favoriet van Robèrt. Samen is het een Schwarzwalder hazelnootschuimtaart.
Schwarzwalder hazelnootschuimtaart
Soezen met mokkavulling
Deze prachtige croquembouche is gevuld met een hazelnootcrème en mokkacrème. Volgens Janny is het zout een lekkere tegenhanger van de zoete karamel.
Mokka-walnotencake
In dit recept zie je hoe je een super lekkere mokka-walnotencake maakt. Ook de mokkacrème is zeker de moeite van het proberen waard!
Harde mokka’s
Een mokkagebakje van harde wenerdeeg en een vulling met custardpoeder en amandelspijs. Top ‘m af met botercrème en fondant. Janny en Robèrt laten in de video zien hoe je ze maakt.
Bekijk recept & video
Roomhoorns
Met de vulling van roomhoorns kan je eindeloos variëren. Maar deze mokkavariant is echt geweldig. Gebruik het bladerdeeg van Robèrt’s tompoucen-recept.
Maak je liever een klassieke hazelnootschuimtaart? Hier vind je het recept.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.