Dit zijn croissants met pistachepasta, die wil je maken op zondagochtend.
Pistachepasta maken
Het leuke aan de pistachepasta is: in de basis heb je maar één ingrediënt nodig. Gepelde pistachenoten. Wanneer je gaat malen veranderen ze namelijk na een tijdje in een pasta. Kind kan de was doen. Wil je een iets zoetere smaak? Voeg dan wat witte basterdsuiker toe. Dat maakt het natuurlijk wel iets ongezonder, maar wel heel lekker.
Croissant met pistachepasta
Aan de slag! Croissantdeeg (of croissants) kun je kant en klaar kopen, maar zelf maken is natuurlijk ook heel leuk en lekker. Hoe je dat doet lees je hier.
En dan de pistachepasta.
Dit heb je nodig:
- 200 gram gepelde pistachenoten
- Eventueel wat witte basterdsuiker (op smaak)
Zo maak je het:
- Haal het vliesje van het pistachenootje. Lukt dat niet met de hand? Leg ze dan in een pannetje met gekookt water voor een paar minuten.
- Doe alle nootjes in een keukenmachine of blender en zet hem aan totdat je een pasta hebt.
- Voeg eventueel een scheutje olie toe om te zorgen dat je een mooie pasta krijgt.
- En dan is het croissantjes bakken, insmeren met een heerlijk laagje pasta en smullen maar!
Zo gezond is pistache
In dit recept verwerk je gepelde pistachenoten. Maar hoe gezond is zo’n handje nootjes nou eigenlijk? Volgens het Voedingscentrum zijn alle ongezouten noten en pinda’s voor je, ook pistachenoten. Noten verlagen namelijk je cholesterol, wat zorgt voor gezonde bloedvaten. Daarnaast zitten noten vol met vezels, eiwit, ijzer en vitamines.
Ook lekker met pistache:
Witte chocoladetaart met pistache
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.