E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Cinnamon rolls maar dan nèt even anders: 5 variaties

Cinnamon rolls - of kaneelbroodjes zoals we ze ook noemen - zijn heerlijk als ontbijt, lunch of tussendoortje. Maar je kunt ze natuurlijk ook vullen met andere ingrediënten.

Cinnamon rolls variaties

Waar je het ook mee belegt, elke ‘roll’ begint met croissantdeeg.

Het basisrecept voor cinnamon rolls:

  • Rol het croissantdeeg uit. Wil je het liever zelf maken? Zo doe je dat!
  • Beleg ze met één van onderstaande toppings.
  • Rol het deeg op en snijd plakjes.
  • Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak ze zo’n 10 minuten op 160 graden.

Appel-rolls

Een hartverwarmend brood dat tijdens een zondags ontbijtje niet gaat misstaan. Met dit onfeilbare appel-kaneel één-tweetje score je geheid.

Het recept

Speculaasbroodjes Speculaas rolls

Deze speculaas rolls zijn een heerlijke variant op de bekende kaneelbroodjes. En wist je dat je deze broodjes ook heel makkelijk mee kunt nemen als lunch? Echt iets om naar uit te kijken.

Het recept

Groene cinnamon rolls pistachepasta

Ook lekker: kaneelbroodjes met pistachepasta! Daarmee krijgen je broodjes meteen een heel verrassend groen kleurtje. Hoe je pistachepasta maakt? Dat lees je hier!

Het recept voor pistachepasta

Zoete broodjes

Dol op zoet fruit zoals frambozen of aardbeien? Vul dan je broodjes met de heerlijke vruchten, bijvoorbeeld door ze eerst fijn te maken of ze in stukjes te snijden. Als basis kun je het croissantdeeg ook insmeren met (zelfgemaakte) jam. Zo maak je de broodjes extra vrolijk van kleur!

Zelf jam maken doe je zo!

Lemon rolls

Een frisse versie van de cinnamon rolls: broodjes gevuld met citroen. Hoe je dat doet? Maak zelf lemon curd (of koop het kant-en-klaar) en besmeer je croissantdeeg met de curd. Oprollen, in de oven en smullen maar!

Lemon curd maken: zo doe je dat

Klassieke cinnamon rolls maken?

Kaneelbroodjes recept

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.