Waar je het ook mee belegt, elke ‘roll’ begint met croissantdeeg.
Het basisrecept voor cinnamon rolls:
- Rol het croissantdeeg uit. Wil je het liever zelf maken? Zo doe je dat!
- Beleg ze met één van onderstaande toppings.
- Rol het deeg op en snijd plakjes.
- Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak ze zo’n 10 minuten op 160 graden.
Appel-rolls
Een hartverwarmend brood dat tijdens een zondags ontbijtje niet gaat misstaan. Met dit onfeilbare appel-kaneel één-tweetje score je geheid.
Speculaasbroodjes
Deze speculaas rolls zijn een heerlijke variant op de bekende kaneelbroodjes. En wist je dat je deze broodjes ook heel makkelijk mee kunt nemen als lunch? Echt iets om naar uit te kijken.
Groene cinnamon rolls
Ook lekker: kaneelbroodjes met pistachepasta! Daarmee krijgen je broodjes meteen een heel verrassend groen kleurtje. Hoe je pistachepasta maakt? Dat lees je hier!
Zoete broodjes
Dol op zoet fruit zoals frambozen of aardbeien? Vul dan je broodjes met de heerlijke vruchten, bijvoorbeeld door ze eerst fijn te maken of ze in stukjes te snijden. Als basis kun je het croissantdeeg ook insmeren met (zelfgemaakte) jam. Zo maak je de broodjes extra vrolijk van kleur!
Lemon rolls
Een frisse versie van de cinnamon rolls: broodjes gevuld met citroen. Hoe je dat doet? Maak zelf lemon curd (of koop het kant-en-klaar) en besmeer je croissantdeeg met de curd. Oprollen, in de oven en smullen maar!
Lemon curd maken: zo doe je dat
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.