Smelt jij ook weg bij het zien van deze chocolate bombs? Schenk er warme melk overheen, of laat ze in een glas met warme melk vallen, en ontdek de verrassing die vanbinnen verstopt zit. Wij geven je het recept.
Chocolate bombs maken
Ingrediënten
- Chocolade
- Sprinkels
- Kleine marshmallows of ander snoepgoed
- Glitters (eventueel)
- Melk of plantaardige melk naar keuze
Bakgereedschap
- Chocolademal halve bollen
- Twee pannen (voor het au bain-marie smelten van de chocolade)
- Kom
- Koude marmeren of stenen plaat
- Spatel of paletmes
Zo maak je chocolate bombs
- Smelt de chocolade au bain-marie.
- Tempereer de chocolade. Robèrt legt je in deze video uit hoe je dat doet.
- Vul, na het tempereren, de mal met chocolade door het er met de achterkant van een theelepel in te verdelen. Zorg ervoor dat de chocoladelaag niet te dun is, anders breekt het wanneer je het uit de mal haalt.
- Zorg ervoor dat alle randen bedekt zijn en laat de overtollige chocolade uitlekken.
- Ben je klaar? Zet de mal met de bollen in de koelkast om hard te worden.
- Als de chocolade hard is, haal je het uit de vorm.
- Nu is het tijd voor het versieren van de binnenkant.
- Vul de ene helft van de bollen met marshmallows, sprinkels, karamelblokjes, extra chocoladepoeder, of iets anders dat je lekker vindt.
- Om de chocolate bombs te sluiten raak je met de randjes van de andere helft van de bollen (de deksels) even iets warms aan, bijvoorbeeld een pan. Daardoor wordt de chocolade weer even zacht en plakt het aan de andere helft van je chocolade bal (die met het lekkers erin).
- Decoreer de buitenkant van de bollen met chocoladestrepen, glitters en sprinkels (of andere versiering).
- Tadaa, je chocolate bombs zijn klaar om opgegeten te worden. Doe ze in een mok en giet er warme melk overheen. Dat wordt smullen!
Nog meer maken met chocolade?
Robèrt legt je in deze masterclass uit hoe je zelf bonbons maakt.
Bonbons maken
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.