Lente cake bakken
Bloemen én zomerfruit dat zijn de perfecte ingrediënten voor een zonnige lente cake. Voor de basis kun je elk recept gebruiken dat je maar lekker vindt. Limoencake, chocoladecake, of een gewone cake. Hieronder gaan we uit van dit recept en vervangen we de cacao voor kaneel.
Ingrediënten
Cake
- 100 gram boter
- 100 gram witte basterdsuiker
- 100 gram ei
- 100 gram bloem
- 5 gram bakpoeder
- 2 gram zout
- Kaneel (naar smaak)
Room
- Kaneel
- Bekertje zure room
- Beker verse slagroom
- Poedersuiker
- Aardbeien
- Kamille of viooltjes voor de decoratie (lees hier meer over eetbare bloemen)
Zo maak je het
Let op: de room moet een paar uur opstijven in de koelkast.
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 150 °C.
- Vet het cakeblik goed in en bestuif deze met een beetje bloem.
- Zorg ervoor dat de boter goed zacht is, voor je met het beslag begint.
De cake
- Klop met een handmixer de boter met de suiker tot een luchtige massa.
- Voeg de eieren al kloppend een voor een toe en klop het beslag nog ongeveer 5 minuten goed door.
- Zeef de bloem en het bakpoeder en voeg met het zout toe. Spatel dit kort door het beslag.
- Doe het beslag in het cakeblik.
- Bak de cake in circa 50 minuten goudbruin en gaar.
Room en decoratie
- Maak de room door 3 eetlepels zure room, de verse slagroom, de poedersuiker en de kaneel (op smaak) met de mixer door elkaar te mengen tot een stevig mengsel. Wil je de room wat zoeter? Voeg dan wat meer poedersuiker toe.
- Laat het daarna even opstijven in de koelkast voor een paar uur.
- Verdeel de room met een spatel over de cake.
- Versier de cake tot slot met aardbeien (half en heel) en met viooltjes of kamille.
- Als dat geen feestje op tafel is?
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.