Koffie met chocolade. Van die combinatie loopt het water je toch al in de mond? Maar brownies kun je nog met veel meer ingrediënten omtoveren tot een andere smaak. Banaan bijvoorbeeld, of pindakaas.
Brownies met koffie
Dit heb je nodig
- 175 gram boter
- 150 gram pure chocolade
- 275 gram suiker
- 125 gram bloem
- 1.5 theelepel bakpoeder
- 3 eieren
- 1 vanillestokje
- Espresso (naar smaak) – vloeibaar of twee theelepels gemalen koffie
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Smelt de chocolade en de boter au bain-marie.
- Roer de suiker er doorheen als de chocolade gesmolten is.
- Snijd het vanillestokje over de lengte doormidden en schraap het merg eruit.
- Meng de bloem, het bakpoeder en het vanillemerg door het chocolademengsel.
- Klop 1 voor 1 de eieren er doorheen.
- Giet het beslag in de vorm en bak het in 35 minuten gaar.
- Laat het afkoelen in de vorm.
Brownies met pindakaas
Ben je een pindakaasliefhebber? Dan zijn deze brownies echt iets voor jou. Je past het recept voor brownies maar een klein beetje aan, namelijk door pindakaas door het beslag heen te roeren met een lepel voordat het de oven ingaat. Gegarandeerd een succes!
Brownies met banaan
Bananenbrood, bananenpannenkoekjes én bananenbrownies. Een heerlijk stuk fruit dat je gemakkelijk kunt verwerken in allerlei recepten. Banaan toevoegen kan op verschillende manieren: je maalt de banaan, of snijdt er plakjes van.
- Maak de brownies met bovenstaand recept (zonder espresso, of mét als je dat lekker vindt).
- Snijd schijfjes banaan en leg die bovenop het browniebeslag voordat het in de oven gaat.
- Óf kies ervoor de banaan te prakken en te vermengen door het beslag.
Brownies met roomkaas en framboos
Dit gebakje is een regelrechte traktatie, die er door de verschillende kleuren heel feestelijk uitziet. Garneren met ander fruit naar keuze kan natuurlijk ook!
Vegan brownies
Brownies en zoete aardappel: een gekke combinatie? Probeer ze zelf en laat je verrassen!
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.