E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Broodjes bakken voor Día de los Muertos

Día de los Muertos is een Mexicaanse feest- en herdenkingsdag. Voor veel Mexicanen een bijzonder feest, waarbij overleden dierbaren worden herinnerd. Hun leven wordt gevierd! Traditioneel maakt men dan een zoet brood: Pan de Muerto. Hier vind je het recept.

pandemuerto

Día de los Muertos betekent letterlijk ‘dag van de doden’. Dit kleurrijke feest wordt in Mexico gevierd op 1 en 2 november. De feestdag is voor Mexicanen een viering van het leven en een eerbetoon aan overleden dierbaren.

Wat eet je tijdens Día de los Muertos?

Tijdens Día de los Muertos genieten de Mexicanen van traditionele tamales, koekjes, snoep, zoete pompoen en chocolademelk. Het baksel dat absoluut niet mag ontbreken tijdens deze feestdag is Pan de Muerto. Dit zoete brood, gebakken in de week voorafgaand aan het feest, wordt versierd met deegstrengen die botten moeten voorstellen. Met dit recept maak je zelf Pan de Muerto, om samen met vrienden en familie van te genieten.

Recept voor Pan de Muerto

Dit heb je nodig (voor meerdere kleine broodjes)

  • 250 gram bloem
  • 5 gram gedroogde gist
  • 50 gram kristalsuiker
  • Snufje zout
  • 80 gram ongezouten roomboter
  • 2 eieren
  • 30 milliliter water
  • Rasp van 1 sinaasappel

Om te decoreren

  • 1 ei
  • 1,5 eetlepel sinaasappelsap
  • 1 theelepel sinaasappelrasp
  • kristalsuiker

Bakgereedschap

  • Mixer
  • Vershoudfolie
  • Twee bakplaten
  • Bakpapier

Zo maak je de Pan de Muerto

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe de bloem, boter, sinaasappelrasp en suiker in een mengkom en mix dit ongeveer 3 minuten tot je een egaal mengsel hebt.
  • Voeg de gist en het lauwwarme water toe en meng dit tot een egaal deeg.
  • Kneed het deeg met de hand of met een mixer, totdat het niet meer plakkerig is.
  • Is het deeg nog te plakkerig? Voeg dan een beetje extra bloem toe.
  • Doe het deeg in een ingevette kom en bedek deze met vershoudfolie.
  • Laat het deeg ongeveer 45 minuten rijzen op een warme plek. Als het deeg verdubbeld is in omvang, dan is het klaar.
  • Bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
  • Verdeel het deeg in kleine bolletjes. Zorg ervoor dat je nog een beetje deeg overhoudt voor de versiering.
  • Bestrijk de broodjes met het losgeklopte ei.
  • Maak van het overgebleven deeg de ‘botten’.
  • Leg de ‘botten’ kruislings op de broodjes.
  • Dek de broodjes af met vershoudfolie en laat ze nog eens 3 uur rijzen op een warme plek.
  • Bak de broodjes in 30 minuten gaar.
  • Laat de broodjes volledig afkoelen.
  • Verwarm het sinaasappelsap samen met sinaasappelrasp, totdat er geen klontjes meer te zien zijn.
  • Bestrijk de broodjes met het sinaasappelmengsel en bestrooi dan met de suiker.

Buen apetito, ofwel eetsmakelijk!

Meer Mexicaanse broodjes?

Recept voor Mexicaanse broodjes

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.