Wat is er lekkerder dan zelfgebakken brood? Niets, als je het Robèrt vraagt. Waar moet je als beginnende broodbakker rekening mee houden? En met welke recepten moet je überhaupt beginnen? Bekijk tips en recepten om mee te starten.
Tips voor het bakken van brood
Voor we beginnen met de recepten zetten we eerst een aantal tips op een rij, zodat broodbakken toch een stuk makkelijker wordt. Let goed op welk meel je gebruikt en hoe je het deeg kneed. Zo voorkom je dat je na één keer broodbakken toch weer afhaakt:
1. Volkoren broodjes
Een echte Hollandse klassieker en een basis voor veel ontbijtjes: de volkorenbroodjes. Met dit recept maak je ze zelf! Wat is er nu lekkerder dan zelfgemaakt brood bij je ontbijt?
2. Tijgerbrood
Net iets anders dan het volkorenbrood, maar dit tijgerbrood is ook om van te grommen zo lekker. Een avontuurlijk brood met een kenmerkend patroontje. Je maakt ‘m met tijgerpap. Robèrt laat je in de video zien hoe dit brood maakt. Zo kan elke bakker, beginnend of gevorderd, aan de slag met dit recept.
3. Worstenbroodjes van Robèrt
Deze klassieker van Robèrt mag niet ontbreken. Een zelfgebakken boterham beleggen is natuurlijk heerlijk, maar het is ook wel lekker makkelijk dat het beleg in dit broodje al is meegebakken.
4. Ciabatta
Ciabatta is een typisch Italiaans brood met een krokante korst en een luchtige binnenkant. De ingrediënten zijn standaard: water, bloem, desem, zout en olijfolie. Om er een heerlijke ciabatta van te maken, is niet al te ingewikkeld. Robèrt laat je stap voor stap zien hoe je tot een mooie ciabatta komt:
5. Zelf zuurdesembrood maken
Desembrood maken gaat net even anders dan brood maken met instant gist. Voor zuurdesembrood heb je namelijk een desemstarter nodig. Gelukkig is dat ook gemakkelijk om zelf te maken. Robèrt laat zien hoe:
Broodcollege van Robèrt
Helemaal geïnspireerd om aan de slag te gaan met brood en wil je er meer over leren? Volg dan het broodcollege van Robèrt.
Weetjes over brood
Lees feiten, fabels en leuke weetjes op MAX Vandaag.
ALLES OVER BROOD OP MAX VANDAAG
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.