Brood bakken wij natuurlijk het liefst zelf. Zo start je je dag met een warm en knapperig brood én een heerlijke geur in huis. In zijn broodcollege vertelt Robèrt hoe vanuit de oorsprong brood wordt gebakken.
Wat zit er in brood?
Robèrt vertelt je meer over graan, water, zout, gist en desem.
Ben je op zoek naar een broodrecept om zelf mee aan de bak te gaan?
Vlechtbrood
Dit vlechtbrood is een echte blikvanger! Let goed op de volgorde van deze zes-vlecht, Robèrt legt je in de video precies uit hoe je hem maakt.
Brood voor de koude dagen
Dit brood is gevuld met amandelspijs, kaneel, gedroogd fruit en pistachenootjes. De krenten, cranberry’s en bosvruchten worden geweekt in een beetje rum. Super lekker!
Bekijk het recept
Tijgerbrood
Om van te grommen zo lekker, dit tijgerbrood. Een avontuurlijk brood met een kenmerkend patroontje. Je maakt ‘m met tijgerpap.
Vegan brood bakken
Dit vegan paasbrood wordt ook wel een ‘colomba di pasqua’ genoemd, de vredesduif van Pasen. Ook hartstikke lekker als het geen Pasen is!
Bekijk het recept
Meer brood recepten
Op onze website vind je natuurlijk nog veel meer lekkere en bijzondere broodrecepten. Van suikerbrood, tot kaneelbrood of gevuld brood!
Speel de broodquiz
Al eeuwenlang is brood onderdeel van onze cultuur. Maar waar komen al deze lekkernijen eigenlijk vandaan? Speel deze broodrijkskunde quiz van Robèrt van en doe de broodnodige kennis op! Bekijk hier de video en doe mee.
Meer over de Week van het Brood? Lees feiten, fabels en leuke weetjes op MAX Vandaag.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.