Ook tijdens het bakken merk je het vast regelmatig. Er gaan veel verpakkingen de prullenbak in. Dat is natuurlijk heel erg zonde en niet duurzaam. De oplossing? Glazen potten!
Iets kopen zonder verpakking
Naast dat het ook heel mooi en leuk kan staan in je keuken, is het gebruik van glazen potten ook nog eens heel duurzaam. Je gooit namelijk geen verpakkingen weg en je laat je pot steeds opnieuw vullen met verse producten. Zoals zelfrijzend bakmeel, of tarwemeel bijvoorbeeld.
Er bestaan webshops waar je digitaal je (gevulde) potten kunt bestellen. Ook steeds meer natuurwinkels bieden losse producten aan. Je houdt je pot onder een tap en tadaa: je hebt je producten zonder dat er een plastic verpakking aan te pas kwam.
Schoolbordverf op weckpot
Verf de deksel van je weckpot met schoolbordverf, of maak een vlak aan de zijkant. Schrijf daarop met een krijtje de inhoud van de weckpot, en eventueel de houdbaarheidsdatum.
Suiker, meel en bloem
Nog een bijkomend voordeel: volgens dit artikel van MAX Vandaag is het ook nog eens goed om bakproducten in potten te bewaren. Net zoals rijst, pasta en granen nemen suiker, meel en bloem vocht op. Het is daarom belangrijk deze producten te bewaren in een pot of bakje met een deksel. Dit voorkomt dat het hard en klonterig wordt. Suiker is, indien goed verpakt, bijna onbeperkt houdbaar. Bloem kan wel een jaar meegaan. Volkorenmeel maar 4 maanden, dat komt door de vetten in het volkorenmeel. Die bederven onder invloed van licht en zuurstof sneller. Check daarom altijd de houdbaarheidsdatum op de originele verpakking. Noteer deze eventueel op de pot waarin je het product bewaart.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.