
Rozenwater wordt veel in de Oosterse keuken gebruikt. Vaak worden er desserts mee gemaakt. Wanneer je een flesje koopt, is het goed om te weten dat er 2 soorten zijn: eentje voor in de keuken en één die je op je huid kunt smeren. Het is namelijk ook een schoonheidsproduct. Maar het zijn wel 2 totaal verschillende soorten. In de keuken gebruik je op smaak gebracht water.
Hoe smaakt rozenwater?
Voeg je rozenwater toe aan je baksel? Dan krijg je een bloemige en iets zoete smaak. Belangrijk is om een flesje van goede kwaliteit te kopen, anders kan het wat muffig smaken of geparfumeerd. De bloemige smaak past goed bij fruitsmaken zoals aardbeien, meloen, perzik, chocolade en pistache. Maar je kunt het ook goed combineren met yoghurt of (rijst)pudding. Maak er bijvoorbeeld koekjes, thee, ijs of gebak mee.
Hoeveel rozenwater heb je nodig?
Onze Janny waarschuwt in de Heel Holland Bakt tent regelmatig voor het gebruik van het bloemige water. Je kunt namelijk al snel teveel ervan gebruiken en dan smaakt je baksel alsof je een bos bloemen opeet. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Een paar druppels is vaak al meer dan voldoende. Proef vooral tussendoor voor de smaak.
Recepten met rozenwater
Rozenwater kun je op meerdere manieren verwerken in je baksel. Je kunt het mengen door je biscuit, in je botercrème, in madeleines of door de jam.
Bakken met bloemen
Met andere soorten bloemen bakken? Dat kan! Denk aan lavendel, oranjebloesem en vlierbloesem.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.