Op Vaderdag verrassen met een zelfgemaakt cadeau? Maak dit bijzondere bierbrood! Het is erg makkelijk om te maken en heerlijk bij een borrelplank, of een kommetje zelfgemaakte uiensoep. Is de ontvanger van het cadeau geen bierliefhebber? Ook dan is dit brood zeker het proberen waard. De biersmaak overheerst niet, maar geeft het brood juist een zachte smaak.
Dit heb je nodig voor 2 bierbroden:
- 340 gram desem
- 150 gram roggebloem
- 150 milliliter Bockbier
- 150 milliliter water
- 40 gram roggezemelen (of tarwezemelen)
- 1 gram kardemom
- 150 gram roggekorrels
- 10 gram zout
- 40 gram cacao nibs
- 5 gram verse gist
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Doe alle ingrediënten in een kom en kneed dit in 25 minuten tot een soepel deeg.
- Verdeel het deeg in 2 stukken, bol ze op en leg ze in een ingevet broodbakblik.
- Dek het broodbakblik af met vershoudfolie en laat het deeg 1 uur narijzen.
- Bak het bierbrood in 1 uur gaar.
*Dit is een recept van Robèrt. De foto is ter illustratie.
Meer brood bakken?
Vlechtbrood maken lijkt misschien lastig, maar als je de juiste techniek doorhebt -en met een beetje hulp van Robèrt – valt het reuze mee. Zo bak je zelf je eigen vlechtbrood.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.