Ravioli, spaghetti, tagliatelle… De keuze in pasta is enorm. En hoe leuk is het om het gewoon zelf te maken? Je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig. Een pastamachine is daarentegen wel handig. Zo maak je zelf pasta!
Heb je speciaal bloem nodig om pasta te maken?
Je hebt veel gluten nodig bij het maken van een pastadeeg. Je kunt hiervoor Nederlandse bloem gebruiken, maar in Italië (en vooral op Sicilië) wordt er vaak semola gebruikt voor pasta. Dat is een nog hardere tarwesoort.
Zelf pasta maken: zo doe je dat
Dit heb je nodig:
- 2 eieren
- 150 / 200 gram (pasta) bloem / type 00-meel
- Scheutje olijfolie
- Snufje zout
- Pastamachine
- Deegroller
Zo maak je het:
- Maak van gezeefd bloem een hoopje op je werkblad.
- Breek de eieren in het midden van het hoopje bloem en schenk er een beetje olijfolie bij.
- Pak een vork en kluts de eieren door elkaar.
- Schep er steeds een beetje meer bloem bij. Wordt het deeg te dik om te mengen met je vork? Ga dan met de hand verder.
- Kneed het deeg tot een bol en leg het even te rusten onder een theedoek voor een halfuur in de koelkast.
- Bestuif je werkblad met bloem.
- Rol het deeg alvast een beetje uit tot een rechte plek met de deegroller. Is het te groot? Verdeel het dan in tweeën.
- Haal het nu door de pastamachine. Zorg ervoor dat de plak mooi recht blijft. Snijd hem zo nodig iets bij. Ga vanaf stand 1 alle standen af tot stand 6.
- En tadaa: daar is je eigen pasta! Laat het even drogen, maak de pasta die je zelf lekker vindt en kook het dan een paar minuutjes.
Heb je het maken van het basisrecept onder de knie? Dan kun je zelf experimenteren met extra ingrediënten en kruiden.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.