Of je nou de keuken aan het verbouwen bent, op de camping of vakantiehuisje zit, óf wanneer gewoon helemaal geen oven hebt… Het is geen excuus om niet te bakken! Want ook zonder oven kun je de lekkerste baksels op tafel zetten. Zin in iets lekkers, zonder dat je daarvoor de oven aan hoeft te slingeren? Ga aan de bak met deze recepten!
Kwarktaart
De ultieme “no-bake” klassieker is natuurlijk de kwarktaart. We zijn zo dol op dit taartje, omdat je er eindeloos mee kunt variëren én omdat hij zo goed past bij het mooie weer. Lekker fris, altijd een succes, makkelijk om te toveren tot een gezonde variant én je hebt er geen oven voor nodig.
We geven je een basisrecept, zodat je zelf lekker kunt gaan variëren en experimenteren. Kies koekjes naar keuze en voeg fruit, chocolade of een andere smaakmaker aan de vulling toe. We zijn benieuwd wat jij ervan bakt!
Dit heb je nodig
- 200 gram koekjes
- 100 gram boter gesmolten
- 500 gram kwark
- 6 blaadjes gelatine
- 100 milliliter melk
- 300 milliliter slagroom
- 75 gram suiker
Zo maak je het
Verkruimel de koekjes. Smelt de boter en roer het door de koekkruimel. Druk het mengsel in een taartvorm en laat de bodem opstijven in de koelkast. Week de gelatine in koud water. Klop de slagroom stijf met de suiker. Verwarm de melk en los de gelatine erin op. Laat afkoelen. Meng de melk door de kwark. Spatel daarna de slagroom erdoor. Stort het mengsel op de bodem en laat tenminste 3 uren opstijven in de koelkast.
Je kunt smaak toevoegen door middel van smaakextract, een scheutje drank of kwark in een smaakje. Wil je een fruit kwarktaart maken, voeg dan tot 500 gram gepureerd fruit, extra gelatine en extra suiker of witte basterdsuiker toe naar smaak. Het kan alle kanten op!
Pannenkoekentaart
Van pannenkoeken kun je een hele mooie taart bouwen. En pannenkoeken bak je natuurlijk niet in de oven, maar in de pan! En dan is het natuurlijk de grootste uitdaging om die eerste pannenkoek niet te laten mislukken. Hoe je daarvoor zorgt hebben we voor je uitgezocht. Onze bakkers geven je graag een flinke portie pannenkoekentaart-inspiratie.
Zo voorkom je een mislukte pannenkoek Pannenkoekentaart recepten
Shortbread en Banoffee Pie
Karamel, koek en chocolade! Shortbread heeft het beste van alle werelden. Nog zo’n pareltje is de Banoffee Pie met koek, karamel, banaan en slagroom. Om je vingers bij af te likken! De basis is bij beide lekkernijen hetzelfde, de afwerking is anders.
De bodem maak je op dezelfde wijze als de bodem van de kwarktaart hierboven. We geven de voorkeur aan digestive koekjes. Voor de karamel gebruiken we dulce de leche. Dit maak je door een blikje gecondenseerde melk minstens 3 uur lang, ongeopend, in een grote pan met water te koken. Zorg ervoor dat het blikje de hele kooktijd volledig onder water blijft. Laat het blikje daarna afkoelen en verdeel de karamel over de koeklaag.
Afwerking
Smelt voor de shortbread 400 gram melkchocolade en verdeel dit over de karamellaag. Snijd voor de Banoffee Pie een paar bananen in plakjes en verdeel ze over de karamel. Klop een bekertje slagroom stijf met wat suiker en spatel dat op de banaan.
Bak banoffee pannenkoekentaart
Naanbrood
Brood bakken zonder oven? Kan gewoon! Dit naanbrood is super eenvoudig te maken, heel erg lekker bij curry en je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig.
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 150 gram volle yoghurt
- Zout, olie, knoflook en kruiden naar keuze
Kneed een deeg van het zelfrijzend bakmeel, de yoghurt, het zout en 1 teentje geperste knoflook. Het deeg is goed als het lekker elastisch en iets plakkerig aanvoelt. Maak een kruidenolie door olie, kruiden en geperste knoflook te mengen. Verdeel het deeg in een aantal stukken en druk elk stukje plat tot een ronde plak. Verwarm een koekenpan of grillpan. Smeer 1 kant van de broodjes in met olie en bak ze met de oliekant naar beneden in de pan. Als ze mooi goudbruin zijn, smeer je ook de andere kant in met olie en draai je de broodjes om. Bak opnieuw tot goudbruin. Serveer je broodjes bij een curry, met een plakje kaas of gewoon lekker uit het vuistje. Deze naanbroodjes zijn het lekkerst als je ze meteen na het bakken opeet.
Tip: Je kunt deze broodjes ook tussen je tosti-ijzer bakken.
Meer baktips?
Bakken met amandelmeel Bakken met restjes Bakken zonder oven
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.