Deze appelcake is lekker fris, maar ook kruidig door de gember, kruidnagel en kaneel. Je maakt hem met met olie in plaats van boter. In plaats van gewone yoghurt kun je lactosevrije yoghurt of kokosyoghurt gebruiken.
Het is een schattig klein taartje voor ongeveer 4 personen. Je kunt het recept verdubbelen en in een grotere bakvorm bakken als je hem voor meer personen wilt maken. Experimenteer in dat geval zelf even met de oventijd. Als een prikker er schoon uitkomt, is hij klaar.
Lees voordat je aan de slag gaat met het maken van dit appelcake recept ook deze tips voor het maken ervan.
Ingrediënten
- 150 gram tarwebloem
- 95 gram fijne kristalsuiker
- 1 theelepels kaneel
- 1/4 theelepel gember
- Snuf kruidnagel
- 1/2 theelepel vanillepoeder
- 1/2 theelepel baking soda
- Snuf zout
- 47 gram kokosolie
- 25 gram zonnebloemolie
- 28 gram Lactosevrije (kokos)yoghurt
- 2 eieren (maat S)
- 2 appels (Granny smith)
Zo maak je de appelcake
Schil de appels en snijd ze in stukjes.
Zeef de droge ingrediënten en roer ze door elkaar.
Mix de natte ingrediënten tot een homogene massa.
Voeg beetje bij beetje de droge ingrediënten toe en mix tot een geheel.
Spatel de appelstukjes er doorheen.
Verdeel het beslag over een ø 15 centimeter bakvorm en bak de cake in 40 min af.
Meer recepten om te bakken zonder lactose?
Hier vind je 10 lekkere lactosevrije recepten.
Ben je op zoek naar meer lekkere appelcake recepten? Hier vind je een variatie op de klassieke appeltaart; een appelcake met amandelspijs.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.