Bij Pasen hoort natuurlijk chocolade! Van chocolade paaseieren tot gigantische chocolade paashazen, je kan het zo gek niet bedenken.
Maar wil je tijdens de paasdagen eens iets anders op tafel zetten? Ga dan aan de slag met deze brownie boordevol paaseieren. En heb je na Pasen nog een pot met paaseitjes over? Gebruik ze dan in dit overheerlijke baksel!
Brownie met paaseieren
Dit heb je nodig
- 200 gram pure chocolade paaseitjes
- 200 gram ongezouten roomboter, kamertemperatuur
- 250 gram kristalsuiker
- 3 eieren
- 110 gram bloem
- 20 paaseitjes
- Ovenschaal van 20×30 centimeter
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Breng een pan water aan de kook en zet hierop een kom, maar zorg ervoor dat de kom het water niet raakt.
- Hak de pure chocolade paaseitjes grof en smelt deze au bain-marie.
- Haal de gesmolten chocolade van het vuur en laat het iets afkoelen.
- Doe de ongezouten roomboter en kristalsuiker in een kom en meng dit tot een luchtig geheel.
- Voeg de eieren toe aan het beslag en meng dit goed door.
- Voeg de gesmolten chocolade paaseitjes toe aan het beslag en meng dit goed door.
- Spatel de bloem luchtig door het beslag.
- Vet de ovenschaal in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.
- Schenk de helft van het beslag in de ovenschaal.
- Verdeel ongeveer 10 paaseitjes over het beslag en schenk de rest van het beslag hier overheen.
- Bak de brownie gaar in ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal de brownie uit de oven, laat het een paar minuten afkoelen en druk de overige paaseitjes in de brownie.
Nog meer variaties
Brownies zijn nóg lekkerder wanneer je er andere ingrediënten aan toevoegt. Wat dacht je van een brownie met banaan of een variant met pindakaas?
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.