Het is meivakantie. Dé tijd om samen met je kleine bakkermakker iets lekkers te maken. Neem je baksels mee naar buiten en geniet ervan op een picknickkleedje of in een zelfgebouwde tent.
1. Kaneelbroodjes
Hmmm! Kaneelbroodjes zijn altijd een succes én je kunt ze ook nog eens gemakkelijk meenemen in een trommel. Je kunt zelf het croissantdeeg maken, maar heb je minder tijd? Dan kun je dat ook kopen. Zo maak je ze!
2. Mini donuts
Deze donuts zien er wel héél lekker uit. Donuts bakken doe je normaal gesproken misschien in de frituurpan, maar wist je dat je ze ook kunt bakken in de oven? We laten je weten hoe je dat doet.
3. Cake truffels
Cake truffels zijn super lekker, makkelijk om te maken en een perfecte snack om mee naar buiten te nemen. Kies je favoriete vulling, dip ze in de chocolade en versier ze hoe je wilt.
4. Frozen yoghurt fruitrepen (vegan)
Iets lekkers hoeft echt niet altijd ongezond te zijn. Neem bijvoorbeeld deze yoghurtbars. Reuzelekker én een stuk gezonder.
Ingrediënten
- 1 eetlepel agavesiroop
- 500 gram haver- of kokosyoghurt
- 2 eetlepels maïzena
- frambozen / aardbeien (of welk fruit je lekker vindt)
- nootjes of stukjes pure (plantaardige) chocolade
Zo maak je het
- Bekleed een bakvorm met bakpapier.
- Roer de yoghurt en maïzena in een mengkom.
- Voeg daarna de honing en de helft van het fruit en de noten toe.
- Verdeel alles gelijkmatig over de bakvorm.
- Strooi de rest van het fruit en noten over de yoghurt.
- Zet alles voor ongeveer 3 of 4 uur in de vriezer.
- Breek of snijdt stukken af en neem mee in je broodtrommel.
5. Een heerlijk ijsje in de meivakantie
Kun je het hele jaar door ijsjes eten? Wij vinden van wel! En al helemaal wanneer het zonnetje schijnt. Deze zelfgemaakte ijsjes met fruit zijn ook nog eens gezond én bevatten de lekkerste soorten fruit.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.