Alaaf! Carnaval is de perfecte gelegenheid om de keuken in te duiken en iets te bakken . En wie weet er nou beter wat er bij carnaval past dan de Brabantse Robèrt?
Worstenbroodjes
Bekijk het lekkerste worstenbroodjes recept van onze eigen Robèrt! Een reuzelekker broodje volgens klassiek recept van Robèrt, van witbrood met gekruid gehakt.
Polonaises
Het klinkt als de laatste ronde op de bruiloft van tante Toos, maar niks is minder waar! In dit geval is de polonaise een gebakje dat wordt gemaakt van meringue. Het eiwitschuim wordt opgespoten in de vorm van een bakje en vervolgens gedroogd in de oven. Daarna kun je het bakje vullen met vers fruit en room of een andere vulling naar keuze. Niet moeilijk om te maken en leuk om te serveren als toetje.
Clowntjes van schuim
Robèrt maakt kleurrijke lekkernijen: schuimclowntjes. Klaar in een handomdraai. Wat een feest!
Oetels in het moeras
Tijdens carnaval wordt de woonplaats van oud-winnares van Heel Holland Bakt Anouk omgedoopt tot Oeteldonk. Oetels zijn kikkers. Anouk maakte een moeras vol Oetels van brownies, eclairs en soezen. Natuurlijk komen de Oeteldonkse kleuren terug in de taart. Al met al: een kleurrijk en vrolijk geheel.
Nonnenvotten
Robèrt geeft je het recept voor nonnenvotten, een echt carnavalsgebakje. Een zoete lekkernij die je knoopt en door de kaneelsuiker haalt!
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.