Alleen al van de mooie kleur van rabarber in gebak worden wij blij. Maar vooral de smaak is heel bijzonder! En de groente bevat ook nog eens verschillende gezonde mineralen zoals calcium en kalium. Genoeg reden om aan de rabarberbak te gaan met één van deze lekkere recepten.
1. Tarte tatin met rabarber
Maak een tarte tatin met rabarber. Je maakt hem met mascarponecrème, een fijn victoriabeslag en karamel. De karamel combineert fijn met de rabarbersmaak.
2. Rabarbertaart
Echte schoonheid zit van binnen… maar dit taartje ziet eruit om op te vreten. Een romantische smakencombinatie van rozensiroop, frambozen en uiteraard: rabarber. Serveer hem met rozen van witte en roze fondant. Tip: de rabarbercompote met custard in dit recept kun je ook los maken. Lekker om bij een bolletje ijs te serveren!
3. Deeghapjes met rabarbervulling
Deze deeghapjes maak je met een goede rabarbervulling met aardbeien. Die breng je op smaak met kaneel en dadelsiroop. Even in de oven en voilà; smakelijke pastries! Je kunt voor dit recept ook kant-en-klaar bladerdeeg gebruiken.
Wanneer is het rabarberseizoen?
Het seizoen voor rabarber duurt niet lang, meestal van april tot begin juli. Na de langste dag van het jaar is het beter om de groente niet meer te oogsten. Dat komt omdat rabarber steeds zuurder wordt. De hoeveelheid oxaalzuur neemt namelijk steeds meer toe. Dit zit voornamelijk in de bladeren. De bladeren mag je niet eten! Tegen het einde van het seizoen trekt dit zuur naar de stengels.
Is rabarber in het seizoen? Grijp dan dus je kans om ermee aan de bak te gaan!
Zelf jam maken?
Rabarberjam maak je met dit recept zelf en dat is super makkelijk!
Lees meer over de gezondheidsvoordelen en hoe je rabarber het beste kunt bewaren op MAX Vandaag. Hier vind je ook kookrecepten met rabarber en tips om je eigen rabarber te kweken.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.