Bij het bakken is koffie een hele fijne smaakmaker en bovendien een veelzijdig ingrediënt. Je kunt het verwerken door je biscuit, er een siroop van maken, of het omtoveren tot romige mokkacrème. En wist je dat je de chocoladesmaak van cacao een extra zetje geeft als je er een lepeltje koffie aan toevoegt? Geheimpje van de bakker! Laat je inspireren door één van onderstaande recepten en ontdek zelf waarom bakken met koffie zo’n goed idee is.
Koekjestaart met koffiecrèmes
Koekjesliefhebbers opgelet! Deze taart is niet opgebouwd met cake, maar met koekjes. Tussen de koekjeslagen komen vier verschillende crèmes, op smaak gebracht met koffie en likeur. Dat is nog eens smullen, voor je het weet is de koek op!
Vegan arretjescake
Zonder oven snel iets lekkers voor bij de koffie maken doe je met deze vegan arretjescake. Begin alleen wel ruim van tevoren, want hij heeft even de tijd nodig in de koelkast om op te stijven. Een theelepeltje gemalen koffie zorgt ervoor dat de pure chocoladesmaak van de ganache in deze arretjescake floreert. En de digestive koekjes zorgen voor een lekkere bite.
Peanut brittle taart met koffie en chocolade
Peanut brittle is een Amerikaans snoepje dat een beetje lijkt op nougatine. Het wordt gemaakt van geroosterde pinda’s met harde karamel. Nog nooit gehad? Het is het proberen waard! Zeker als je het combineert met koffie en chocolade, zoals bij dit taartje is gedaan. Koffiebiscuit, chocoladecrème en mooie schotsen peanut brittle.
Espresso Martini bombe
Ook zo’n fan van de populaire esma? Dan is deze bombe echt iets voor jou! Espresso Martini in vaste vorm, gecombineerd met rood fruit, karamel schotsen en chocolade biscuit. En ja, wat ons betreft kun je déze Espresso Martini prima om tien uur ’s ochtends nuttigen.
Chiffon cake met koffie, vanille en chocolade
Een chiffon cake is een soort sponscake die erg luchtig en zacht is. Volgens Janny is de perfecte chiffon cake mooi, hoog en zijdezacht. Je bakt hem in een speciale chiffon bakvorm. Deze variant bestaat uit vanille- en chocoladebeslag. Door dat om-en-om in de vorm te gieten, krijg je een mooi marmereffect. Garneer hem met koffieroom en je hebt een heerlijk taartje te pakken!
Karamel koffie notenbar
Een pure chocolade candybar die is gevuld met hazelnootkoek, karamel met geroosterde hazelnoten en koffie ganache. Hij is gegarneerd met pure chocolade ganache en gekarameliseerde hazelnoten. Dit is er eentje om je vingers bij op te eten! Een candybar 2.0, aldus Janny.
Ultieme koffietaart
Als je wilt bakken met koffie, dan is deze taart de ultieme koffieknaller. Hij is gemaakt van koffiebiscuit, mokkacake, koffiecrème, mokkaroom, karamel, nougat en chocolade. Dat is een hele mond vol. En dat is in dit geval helemaal niet erg, want deze taart is een ware smaaksensatie.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.