Ga je koekjes bakken met kinderen, dan denk je al snel aan de traditionele zandkoekjes. En dat is logisch, want die zijn super lekker en makkelijk om te maken. Wil je liever gezondere koekjes bakken? Dan kun je aan de bak met één van deze makkelijke recepten. Al deze koekjes kun je natuurlijk ook in leuke vormpjes bakken! Zo maak je ze helemaal kidsproof.
1. Havermout-hazelnootkoekjes
In deze lekkere koekjes met havermout en hazelnoten zit ook gember. Niet alle kinderen vinden dat lekker. Je kunt de gember daarom ook in een deel van het koekjesdeeg doen, of gewoon helemaal weglaten natuurlijk.
2. Vegan en glutenvrije citroenkoekjes
Dit frisse citroenkoekje met heerlijk citroenglazuur is wat ons betreft een échte traktatie! Deze citroenkoekjes zijn helemaal vegan en glutenvrij. Als je ze vrij van geraffineerde suikers wilt houden, laat het glazuurtje dan weg. Die maakt ‘m overigens wel extra lekker. De keuze is aan jou -en de kinderen- natuurlijk!
Dit heb je nodig
Citroenkoekjes
- 250 gram amandelmeel
- 60 gram plantaardige boter, gesmolten
- 5 eetlepels ahornsiroop
- Snufje zout
- Rasp van 1 citroen
Glazuur
- Sap van 1 citroen
- 200 gram poedersuiker
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng alle ingrediënten voor het koekje tot een egaal deeg.
- Zet het deeg minstens 30 minuten in de koelkast.
- Pak een beetje deeg, rol tussen je handen tot een balletje en leg op de bakplaat. Druk elk balletje een beetje plat.
- Bak de koekjes in 12-14 minuten af tot de randjes goudbruin kleuren.
- Laat de koekjes goed afkoelen.
- Meng het citroensap met poedersuiker tot een glazuur, voeg eventueel meer of minder poedersuiker toe om de gewenste dikte te krijgen.
- Besprenkel de koekjes met glazuur.
3. Gezondere chocolate chip cookies
Dit heb je nodig
- 100 gram havermout
- 90 gram volkoren meel
- 1,5 theelepel bakpoeder
- Snufje zout
- 21 gram kokosolie
- 1 groot ei
- 1 theelepel vanille extract
- 120 milliliter agavesiroop
- 42 gram chocolade chips (puur)
Zo maak je de koekjes
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng de droge ingrediënten: havermout, meel, bakpoeder en zout.
- Meng in een andere kom de natte ingrediënten: kokosolie, ei, vanille extract en agavesiroop
- Voeg alle ingrediënten dan samen en roer met een spatel de chocolade chips erdoor.
- Koel het koekjesdeeg 30 minuten.
- Schep bolletjes deeg op de ovenplaat met bakpapier en druk ze iets plat. Bak ze voor 10 tot 15 minuten in de oven en laat ze daarna afkoelen.
4. Bananenbrood (ontbijt)koekjes
Gezonde bananenbrood koekjes? Dat is de perfecte combinatie tussen bananenbrood én koekjes! Deze koeken zijn stevig en vullend. Geschikt dus om mee te ontbijten. Maar ook heel handig om mee te nemen voor onderweg!
Zo maak je bananenbrood koekjes
5. Pindakaas koekjes
Houden je kinderen van pindakaas, dan is dit echt een koekje voor jullie! En extra handig, in dit recept kun je de ingrediënten vrij eenvoudig vervangen door een alternatief.
Toch liever aan de bak met suiker, sprinkles en roomboter? Hier vind je meer leuke recepten om te bakken met kinderen!
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.