Gember wordt steeds vaker gegeten en we drinken massaal verse gemberthee. Het heeft een hoop gezondheidsvoordelen; zo is het een natuurlijke pijnstiller, bevat het antioxidanten en is het goed voor de spijsvertering. Bekijk hier 10 gezondheidsvoordelen van gember.
Je kunt er ook goed mee bakken! Het is een lekkere smaakmaker in koekjes, taart en brood.
Suikerbrood
Dit suikerbrood maak je met gekonfijte gemberballetjes. Die smaken lekker zacht en zoet. In het deeg verwerk je gembersiroop. Een fijn brood voor liefhebbers van suikerbrood en gember!
Mango en gember chipolatataart
Chipolatataart is een feestelijke taart met lagen biscuitdeeg die worden afgewisseld met een vulling van room, stukjes bitterkoek, gehakte gekonfijte kersen en marasquinlikeur. Je strijkt ‘m af met botercrème en dekt hem af met een laagje marsepein. De variaties zijn eindeloos. In deze topper worden de smaken van gember en mango met elkaar gecombineerd.
Gemberkoekjes
Gemberkoek kun je goed gebruiken voor het bouwen van een koekhuisje. Maar ook met een trommel losse gemberkoekjes maak je vrienden. Je maakt ze met kaneel, kruidnagel en natuurlijk met gember.
Jan Hagel taart
Deze Jan Hagel taart -met Jan Hagel koekjes als topping-, bedek je met een super lekkere gembercrème. Een vullend taartje en zeker de moeite waard om te maken!
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.