E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Bakken met bladerdeeg: 5 hartige bladerdeeghapjes

Bladerdeeg is het perfecte deeg om te vullen met lekkere (hartige) ingrediënten. Bijvoorbeeld met zalm en spinazie, ragout of gorgonzola. Hier vind je de lekkerste recepten!

Bladerdeeg hartig

Bladerdeeg: wij zijn er fan van. Je kan er naast zoete hapjes, ook lekkere hartige snacks mee maken. Van pasteitjes tot saucijzenbroodjes, hier vind je de lekkerste hartige bladerdeeghapjes.

1. Pasteitjes bladerdeeg

Hmmm! Ragout of champignonsaus met pasteitjes. En die maak je natuurlijk gewoon zelf. Robèrt legt je in een video haarfijn uit hoe je bladerdeeg moet toeren. Let op: gebruik het bladerdeegrecept van de tompoucen.

Het recept

2. Bladerdeeg met zalm bladerdeeg

Dit vispasteitje is van Russische origine. Gevuld met zalm, spinazie, rijst en specerijen. Prima lunchgerecht, of om samen te delen bij een aperitiefje.

Het recept

3. Hartige bladerdeeghapjes hapjes voor een verjaardag

Deze hartige hapjes zijn zijn gevuld met 2 verschillende vullingen. De vierkante hapjes hebben een vulling van gerookte forel, mierikswortel en appel. De ronde hapjes zijn gevuld met gekarameliseerde vijgen, gorgonzola, mascarpone en wat limoenrasp. Voor ieder wat wils!

HET RECEPT

4. Indische saucijzenbroodjes

Indische saucijzenbroodjes van Robèrt met pittige vulling doen het méér dan prima als hartige snack.

HET RECEPT

5. Ragoutbroodjes

Ragoutbroodjes van Robèrt zijn broodjes waarmee je eindeloos kunt variëren. Vul ze met garnalen, (kalfs)vlees of kleine blokjes kaas. Eet smakelijk!

HET RECEPT

Liever zoete bladerdeeghapjes maken?

Bekijk recepten

Ook lekker…

Pizzabroodjes! Smeer een plak bladerdeeg in met tomatensaus, lekkere toppings en Italiaanse kruiden. Rol het op en snijd er plakjes van. Bak ze af volgens de bladerdeeg verpakking. Een beetje hetzelfde idee als kaneelbroodjes, maar dan hartig.

Alles over bladerdeeg

Hoe komt bladerdeeg aan de naam? Wat is het verschil tussen blader- en croissantdeeg? En waarom prik je gaatjes voordat je gaat bakken? Op al deze vragen vind je hier het antwoord.

Gaat bladerdeeg maken vaak fout? Niet met deze tips!

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.