Bladerdeeg: wij zijn er fan van. Je kan er naast zoete hapjes, ook lekkere hartige snacks mee maken. Van pasteitjes tot saucijzenbroodjes, hier vind je de lekkerste hartige bladerdeeghapjes.
1. Pasteitjes
Hmmm! Ragout of champignonsaus met pasteitjes. En die maak je natuurlijk gewoon zelf. Robèrt legt je in een video haarfijn uit hoe je bladerdeeg moet toeren. Let op: gebruik het bladerdeegrecept van de tompoucen.
2. Bladerdeeg met zalm
Dit vispasteitje is van Russische origine. Gevuld met zalm, spinazie, rijst en specerijen. Prima lunchgerecht, of om samen te delen bij een aperitiefje.
3. Hartige bladerdeeghapjes
Deze hartige hapjes zijn zijn gevuld met 2 verschillende vullingen. De vierkante hapjes hebben een vulling van gerookte forel, mierikswortel en appel. De ronde hapjes zijn gevuld met gekarameliseerde vijgen, gorgonzola, mascarpone en wat limoenrasp. Voor ieder wat wils!
4. Indische saucijzenbroodjes
Indische saucijzenbroodjes van Robèrt met pittige vulling doen het méér dan prima als hartige snack.
5. Ragoutbroodjes
Ragoutbroodjes van Robèrt zijn broodjes waarmee je eindeloos kunt variëren. Vul ze met garnalen, (kalfs)vlees of kleine blokjes kaas. Eet smakelijk!
Liever zoete bladerdeeghapjes maken?
Ook lekker…
Pizzabroodjes! Smeer een plak bladerdeeg in met tomatensaus, lekkere toppings en Italiaanse kruiden. Rol het op en snijd er plakjes van. Bak ze af volgens de bladerdeeg verpakking. Een beetje hetzelfde idee als kaneelbroodjes, maar dan hartig.
Alles over bladerdeeg
Hoe komt bladerdeeg aan de naam? Wat is het verschil tussen blader- en croissantdeeg? En waarom prik je gaatjes voordat je gaat bakken? Op al deze vragen vind je hier het antwoord.
Gaat bladerdeeg maken vaak fout? Niet met deze tips!
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.