De abrikoos doet misschien een beetje denken aan de perzik en nectarine, en dat is niet zo gek. Ze komen uit dezelfde familie. Toch is de abrikoos net wat anders van vorm én smaak. Ze zijn in ieder geval erg lekker om te verwerken in een kruimelvlaai of koffiebroodjes.
Abrikozen crumble
Kruimelvlaai is altijd een goed idee, vooral als je het vult met fruit dat je lekker vindt. Robèrt maakt in dit recept kleine varianten.
Koffiebroodjes
2 verschillende koffiebroodjes, met hetzelfde ingrediënt: abrikoos. Jeanette maakt het ene broodje met pistache, kardemom en oranjebloesem. De ander is gemaakt van abrikozen, geweld in liquorcinni likeur. Dat is een mooi ronde amandellikeur, gebaseerd op het Italiaanse Cantuccini koekje. Het abrikozenglazuurtje geeft de broodjes een finishing touch.
Bolgebakjes
Deze bolgebakjes zijn gemaakt van sloffenbodempjes met kardemom, abrikoos-saffraanbavarois en granaatappelgelei. Volgens Janny zien de gebakjes er beeldschoon uit als je ze doorsnijdt. Een feestje voor het oog.
Appeltaart
Appeltaart is echt een klassieker. Deze brosse appeltaart met amandelspijs is zo lekker en geeft net weer een twist aan de gebaksklassieker. De abrikoos verwerk je in deze taart in een moes. Heel lekker!
Zijn abrikozen gezond?
Abrikozen is een steenvrucht en bevindt zich in de schijf van vijf. De vrucht bevat weinig calorieën en is goed voor de spijsvertering, daarnaast zit het ook vol met vitamines. Niet verkeerd om te eten dus. De pit die in abrikozen zit is daarentegen niet om op te eten. De stof die erin zit kan zelfs schadelijk voor je zijn. Meer daarover lees je op de website van het Voedingscentrum.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.