Denk je aan het voorjaar, dan denk je aan witte asperges. Hoogste tijd om aan de bak te gaan, met asperges! Dat kan op de traditionele wijze, met ei, ham en aardappels. Maar het is net zo leuk om er wat anders mee te doen. Bekijk hier lekkere en originele recepten met deze lekkere en veelzijdige groente.
Het witte goud heeft het moeilijk in 2024
De witte asperges waren in 2024 aan het begin van het aspergeseizoen wat lastiger verkrijgbaar. De zachte winter zorgt ervoor dat de groente sneller groeit, maar de vele regen heeft de grond te nat gemaakt. Daardoor komt de teelt op veel plekken wat later op gang. Topmaanden voor de witte asperge zijn mei en juni.
Flammkuchen met witte asperges
Leuk om te maken wanneer je met een groepje gaat lunchen of brunchen. Op een traditionele flammkuchen gaan rode ui en spekjes, bovenop een laag crème fraîche. Bij deze versie worden witte asperges toegevoegd en een beetje geraspte kaas. Het deeg voor de flammkuchen kun je zelf maken of gebruik kant-en-klaar deeg.
Soesjestoren met witte en groene asperges
Wil je een mooi spektakelstuk op tafel zetten? Dan is deze soesjestoren met 2 verschillende vullingen een leuke. In de ene vulling gaan witte asperges, in de andere groene. Het is even een klusje, maar je zet wel iets heel gaafs op tafel! Heb je iets minder tijd? Ook in een schaaltje doen deze hartige soesjes het heel goed!
Een aspergetompouce
Robèrt proefde in de Franse Elzas asperges met morieljes (paddenstoelen). Dat smaakte zo goed, dat hij het recept zelf nagemaakt heeft. Hij serveert het witte goud met de paddenstoelen tussen bladerdeeg, waardoor het net een tompouce lijkt. Een feestje op je bord! En beslist het proberen waard.
Quiche met groene asperges
Liever bakken met groene asperges? Dat kan natuurlijk ook! Deze quiche is lekker om te maken. Door de parmaham om de asperges te rollen en dit bovenop de quiche te leggen, krijg je een prachtig plaatje. Want het oog wil ook wat, toch?!
Een croque monsieur met asperges? Dat kan ook! Het recept vind je op MAX Vandaag.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.