Ook zo’n zin in de smaak van appeltaart, maar is het teveel werk om er één te bakken? Deze makkelijke appel kaneel trifle is snel klaar ook nog eens super lekker! Houd er rekening mee dat dit toetje 2 uur in de koelkast moet opstijven.
Appel en kaneel
Appels zijn het lekkerst in de herfst. Het plukseizoen begint rond september/ oktober en daarom zijn deze maanden het perfecte moment om met appels aan de bak te gaan. Helemaal in combinatie met de warme smaak van kaneel is deze appel kaneel trifle heerlijk voor gure herfstdagen.
Meer inspiratie?
Zo maak je de appel kaneel trifle
Let op! Dit toetje moet 2 uur opstijven in de koelkast.
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 3 appels
- 2 theelepels koekkruiden
- 1 theelepel kaneel
- 40 gram bruine basterdsuiker
- 30 gram poedersuiker
- 200 gram mascarpone
- 200 milliliter slagroom
- 200 gram koekkruimels of zelfgemaakte appel crumble uit dit recept
- Roomboter of zonnebloemolie om in te bakken
Bereidingswijze
- Schil de appels en snijd ze, zonder klokhuis, in blokjes.
- Doe een beetje boter of olie in een koekenpan en zet op het vuur.
- Doe de appelblokjes en de kaneel in de verwarmde pan.
- Bak de appelblokjes langzaam gaar tot ze zacht zijn.
- Voeg de suiker toe aan de appelblokjes om ze te laten karamelliseren en haal de pan vervolgens van het vuur.
- Klop de slagroom stijf en roer er de poedersuiker en koekkruiden door.
- Roer vervolgens eerst de mascarpone goed door en mix het dan met de slagroom.
Opbouw van de appel kaneel trifle
- Bouw de appel kaneel trifle als volgt op: appelblokjes, koekkruimels of appel crumble, mascarpone crème.
- Herhaal dit tot de glaasjes gevuld zijn en eindig met een laagje van de crème.
- Zet de glaasjes minstens 2 uur koel weg om op te stijven.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.