Een heerlijke variatie op de muffins: appel kaneel muffins. Daar gaat het vast en zeker heerlijk van ruiken in huis. Je gebruikt het basisrecept voor muffins en voegt daar, heel gemakkelijk, appel en kaneel aan toe. Veel bakplezier!
Appel kaneel muffins recept
Dit heb je nodig voor 12 stuks
- 2 x muffinbakvorm met vormpjes
- 300 gram bloem
- 150 gram suiker
- Snufje zout
- 75 gram ongezouten boter
- 250 milliliter melk
- 1 theelepel vanille extract (of een half vanillestokje)
- 8 gram bakpoeder
- 2 eieren
- +/- 2 appels
- +/- 1 theelepel kaneel (op smaak)
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Schil de appels, haal het klokhuis eruit en snijd ze in hele kleine stukjes.
- Smelt de boter in de pan en meng alle ingrediënten door elkaar met een spatel.
- Doe de appels in een kom met de kaneel.
- Meng een deel van de appels door het beslag en houd een beetje over voor bovenop de muffins.
- Vul de muffinvormpjes met het beslag.
- Verdeel de rest van de appels met kaneel over de muffins.
- Bak af in ongeveer 25 minuten.
Hoe lang blijven muffins goed?
De muffins bewaar je het beste in een luchtdichte bak, dan blijft het ongeveer een week goed. Natuurlijk kun je de cakejes ook invriezen. Dan blijven ze, wanneer je goed luchtdicht verpakt, zo’n 3 maanden goed.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.