E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Altijd prijs met zelfgebakken medaillekoekjes

Heb je een (sport)wedstrijd gewonnen? Dan krijg je een medaille! Met dit recept van Heel Holland Bakt Kids maak je zelf medaillekoekjes. Om om te hangen én op te eten!

Medaillekoekjes

Je kunt voor dit recept natuurlijk alle koekjes bakken die je maar lekker vindt. Wij gaan in dit artikel uit van het recept voor zandkoekjes.

Dit heb je nodig:

  • 125 gram zachte boter
  • 90 gram poedersuiker
  • Snufje zout
  • 125 gram bloem
  • 1 citroen (rasp)
  • Eetbare goudspray
  • Rood, wit, blauw lint

Medaillekoekjes

  • Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en mix tot een soepel deegje. Kneed het eventueel even door met de hand.
  • Pak het deeg in in plasticfolie en laat rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Rol het deeg uit tot een dunne plak en steek er mooie vormpjes uit.
  • Maak kleine gaatjes in de koekjes waar straks het lintje doorheen gaat.
  • Leg de koekjes op de beklede bakplaat.
  • Bak de zandkoekjes in 15 minuten mooi bruin.

Botercrème

  • +/- 60 gram roomboter
  • 200 gram poedersuiker (op smaak)
  • Scheutje melk of water
  • 1 theelepel vanille extract

Zo maak je botercrème

Versieren van de medaillekoekjes

  • Spuit de koekjes in met goudspray wanneer ze afgekoeld zijn.
  • Smeer een beetje botercrème op een koekje en leg daar het andere koekje bovenop. Zorg wel dat de gaatjes openblijven én op elkaar liggen, want daar moet het lintje nog doorheen.
  • Laat de botercrème hard worden.
  • Knip een lintje af en haal dit door de gaatjes.
  • Tadaa: je hebt je eigen medaillekoekjes gemaakt!
Dit recept komt van Heel Holland Bakt Kids. Iedere zaterdag vanaf 19.20 uur te zien op NPO 3.

Alles over Heel Holland Bakt Kids

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.