E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Alles wat je wil weten over red velvet cake

Bananenbrood, cookies met witte chocolade of cupcakes. Ga aan de slag met onze favoriete red velvet recepten!

Red velvet BW

Ontzettend populair én heel erg lekker, we hebben het natuurlijk over red velvet cake! Deze typisch Amerikaanse cake bestaat uit laagjes chocoladecake met daartussen een friszure roomkaasglazuur. Zelf aan de slag met dit heerlijke baksel? Wij hebben onze favoriete recepten voor je op een rijtje gezet!

Waar komt red velvet cake vandaan?

Red velvet cake komt oorspronkelijk uit Amerika en is ontstaan door een tekort aan voedingsmiddelen tijdens de Tweede Wereldoorlog. In de jaren 60, toen een sterrenhotel het recept deelde voor deze luchtige en makkelijke chocoladetaart, groeide de populariteit enorm.

Red velvet cake kleuren

Vroeger ontstond de rode kleur van de cake door een wisselwerking tussen zure ingrediënten en cacaopoeder. Maar tegenwoordig is de samenstelling van cacaopoeder anders (de zuurgraad is geneutraliseerd) en daarom kleurt de cake niet meer uit zichzelf rood. Hoog tijd dus om de cake een handje te helpen! En dat doe je met kleurstof. Voor het mooiste en meest felle resultaat kun je het beste gelkleurstof gebruiken. Liever geen gelkleurstof gebruiken? Kleur de cake dan met natuurlijke kleurstoffen, zoals bieten- of frambozensap. Deze natuurlijke kleurstoffen zijn wat minder fel, dus gebruik niet teveel cacaopoeder in je cake. Gebruik je teveel cacaopoeder, dan zal de cake niet felrood kleuren. En dat is nou juist typisch voor de red velvet. Deze lekkere variatierecepten maak je ermee!

1. Bananenbrood Red Velvet Bananenbrood, lekker, gezond en makkelijk

Verantwoord en lekker snoepen? Bak dan dit red velvet bananenbrood. Dit bananenbrood is niet alleen makkelijk om te maken, je gebruikt ook nog eens bananen die eigenlijk al iets te rijp zijn. Maar overrijpe bananen zijn perfect voor in een bananenbrood, want hoe ouder de bananen hoe zoeter de smaak.

Bananenbrood 

2. Cookies met witte chocolade red velvet cookies

Bij het zien van deze koekjes loopt het water je in de mond. Zeg nou zelf, chocolate chip cookies zijn altijd een goed idee! Deze red velvet cookies zeker. Ze zitten boordevol witte chocolade en zijn ontzettend chewy.

Red velvet cookies

3. Cupcakes Red Velvet cupcakes

Geen zin of tijd om een hele taart te bakken? Probeer dan eens deze red velvet cupcakes! Binnen een handomdraai staan deze feestelijke cakejes op tafel. Ze zijn ook perfect als traktatie op je werk, of om uit te delen aan vrienden en familie!

Red velvet cupcakes 

Heb je zin om uitgebreid de keuken in te duiken? Ga dan aan de slag met deze fantastische botercrème mand, gevuld met red velvet cake en een bosvruchtencompote.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.