In steeds meer grote steden in Nederland kun je Koreaans barbecueën. Maar wat is het eigenlijk, hoe werkt het en wat eet je tijdens een Koreaanse barbecue-avond? Geloof ons, dit wil je!
Wat is het?
Bij Koreaans barbecueën bereid je het eten aan tafel, wat een beetje lijkt op gourmetten. De ronde grill is ingebouwd in de tafel en wordt verwarmd door gas. Met de afstandsbediening kan je temperatuur van de barbecue makkelijk zelf regelen.
Koreaans barbecueën buiten de deur
Je schept alles wat je lekker vindt op bij het uitgebreide buffet en vervolgens grill je het aan je eigen tafel. Vlees, vis, groente, diverse bijgerechtjes (banchan), rijst en noedels staan op het menu. Het vlees en de vis zijn gekruid met de lekkerste kruiden en marinades. Neem vooral niet teveel van alle gerechtjes in één keer, maar deel deze met elkaar. Zo kan je van alle gerechtjes een klein beetje proeven. Wil je op de traditionele Koreaanse manier barbecueën? Pak dan een blaadje sla, leg hier een beetje rijst in, leg hier het gebakken vlees overheen en top af met kimchi. Zo is je pakketje klaar om op te eten.
Drankjes
Een lekker drankje mag natuurlijk niet ontbreken tijdens het barbecueën. Bier, wijn of frisdrank smaakt altijd goed bij een stukje vlees of vis, maar als je in de Aziatische sferen wilt blijven kun je bubble tea proberen. Bubble tea is gemaakt van koude thee, melk en tapioca parels. Dit zoete drankje is er in heel veel verschillende smaken en kleuren.
Thuis Koreaans barbecueën?
Ga je binnenkort zelf een Koreaanse barbecue-avond organiseren? Haal dan voldoende vlees in huis, denk hierbij aan rundvlees, varkensvlees, lamsvlees, kip of eend. Marineer het vlees met gember, knoflook, sojasaus of maak bulgogi. Dit is gesneden rundvlees in marinade.
Dit heb je nodig:
- 1 kilo biefstuk of entrecote
- 1 witte ui
- 3 bosuien
- 4 tenen knoflook
- 2 eetlepels bruine basterdsuiker
- 3 eetlepels mirin (rijstwijn)
- 60 milliliter sojasaus
- 1 peer
- 1 eetlepel sesamolie
- Snufje zwarte peper
Zo maak je bulgogi:
- Leg het vlees 60 minuten in de vriezer.
- Haal het vlees uit de vriezer en snijd het in dunne plakjes.
- Doe dan de peer, ui, knoflook, gember, sojasaus, suiker en sesamolie in kom en pureer dit glad met een staafmixer.
- Snijd de bosui in ringen.
- Doe de bosui en het vlees bij de marinade en laat dit 1,5 uur intrekken.
- Gril het vlees in een grillpan en serveer het met witte rijst en extra bosuitjes.
Maak ook deze heerlijke Koreaanse pannenkoekjes als dessert!
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.